Nem a fejfájás: 8 komoly ok, ami miatt a nők nem szeretkeznek

Nem a fejfájás: 8 komoly ok, ami miatt a nők nem szeretkeznek

Címlap / Szerelem / Szex / Nem a fejfájás: 8 komoly ok, ami miatt a nők nem szeretkeznek

A férfiak gyakran panaszkodnak arról, hogy a nők kisebb szexuális igénnyel rendelkeznek. Ez viszont a nők rossz közérzetének köszönhető, amelynek leggyakoribb okai a következők.

Terhesség

Mind a terhesség alatti, mind a szülés utáni periódusban a nők elvesztik szexuális étvágyukat. Sőt, a szoptató anyukák szervezetében prolaktin termelődik (az anyatejet termelő hormon), ez pedig az étvágy- és a szexuális vágy csökkenését okozza.

Feszültség

Tudjuk, hogy a stressz a libidócsökkenés legnagyobb oka. Szabadulj meg a feszültségtől rendszeres sétával, zöld tea fogyasztásával (antioxidáns és revitalizáló) és egészséges táplálkozással.

Alvás

A normális, jó alvás 8 órát kell tartson. Az alváshiány ingerültté teszi az embereket (nemcsak a nőket), ezért elvesztik szexuális étvágyukat. Próbálj ezért relaxáló fürdőt venni lefekvés előtt, vagy meginni egy csésze meleg teát.

Fogamzásgátló

25% azoknak a nőknek, akik fogamzásgátló tablettát szednek, elveszthetik szexuális étvágyukat. Ezért légy óvatos a fogamzásgátlóval, kérdezd meg orvosodat, hogy a gyógyszer mennyire befolyásolja a szexuális életedet.

Veszekedések

Tudjuk, hogy a férfiak idegállapotuktól függetlenül kívánják a szexet. A nők viszont csak akkor tudják élvezni, ha elegendő szeretetet és biztonságot éreznek párjuk felől. Ha szikrázik a párok közt a feszültség, akkor szinte egyértelmű, hogy a nőnek nem lesz kedve a szeretkezéshez.

Önkép

A nőket mindig is érintették önbecsülési problémáik. Azok, akik rossz önképet látnak magukról, nincs önbizalmuk, elégedetlenek alakjukkal, nagyobb valószínűséggel élnek át szexuális problémákat. Minden a vágyról szól, de ez nem jön elő, ha nem szabadítjuk fel lelkünket és gondolatainkat.

Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek, mint például az antidepresszánsok okozhatnak libidó csökkenést. Másrészt, az ilyen típusú gyógyszereket szerencsére csak ideiglenesen kell szedni, ezért a probléma előbb-utóbb megoldódik. A kezelés végével a szexuális étvágy megnő.

Hormonok

A hormonális zavarok is befolyásolják a libidót. Ha egy nőnek nincs kedve a szexhez, akkor javasolt endokrinológushoz látogatni, aki megvizsgálja az esetleges hormonális zavarokat, vagy nemi betegségek jelenlétét.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!