Érzékeny a gyomrod? Vörölencsét nyugodtan fogyaszthatsz!

Első és egyik legnagyobb előnye a vöröslencsének, hogy nincs rajta a héja. Többek között ezért drágább, ám emiatt azok is nyugodtan ehetik, akiket rendszeresen kínos helyzetbe hoz a hüvelyesek fogyasztása. A vörös lencsét a hántolás során megszabadítják a nehezen emészthető (sőt, egyesek szerint emészthetetlen) héjától, ami miatt természetesen alacsonyabb lesz a rosttartalma.
Ezért a vörös lencse azoknak is ajánlható, akiket a magas rosttartalom puffaszt, vagy akiknél hasi görcsöket idéz elő. További pozitívum, hogy a legrohanósabb életmódba is beilleszthető, ugyanis a vöröslencsét nem kell áztatni – 10-15 perc alatt megfő, megpuhul, és az említettek végett, a gyors hőkezelés ellenére is könnyen emészthető.
Ezért a vörös lencse azoknak is ajánlható, akiket a magas rosttartalom puffaszt, vagy akiknél hasi görcsöket idéz elő. További pozitívum, hogy a legrohanósabb életmódba is beilleszthető, ugyanis a vöröslencsét nem kell áztatni – 10-15 perc alatt megfő, megpuhul, és az említettek végett, a gyors hőkezelés ellenére is könnyen emészthető.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!