Ezért jó a bőrödnek, ha kialszod magad

Ezért jó a bőrödnek, ha kialszod magad

Címlap / Stílus / Test / Ezért jó a bőrödnek, ha kialszod magad

Nemcsak idegrendszered „töltődik”fel az éjszakai pihenés alkalmával , hanem az egész szervezeted, beleértve a bőrödet is. Most megtudhatod, milyen előnyökkel számolhatsz, ha naponta legalább hét órát szánsz a teljes kikapcsolódásra!

Gyorsabb sebgyógyulás

Amikor valamilyen sérülés éri a hámszöveteidet, a regenerálódási folyamat azonnal elkezdődik.
Ám a tested alvás során extra energiát is képes a gyógyulásra fordítani, hiszen nem kell olyan teendőkkel bíbelődnie, mint az érzékszervi tapasztalatok értelmezése, az emésztés vagy a fizikai-szellemi igénybevétel.

Kevesebb pattanás

Minél többet alszol, annál tisztább lesz a bőröd. A pihenés hiánya ugyanis a feszültség felhalmozódásához vezethet, ami pattanásokat és mitesszereket eredményez még a felnőtteknél is.
Kutatások szerint a főiskolások és az egyetemisták arcbőre sokkal problémásabb vizsgaidőszakban, amikor áttanulják az éjszakákat.

Kevesebb karika

Igéző szemeket szeretnél? Ne hagyd, hogy sötét karikák lopják el a reflektorfényt!
A rájuk való hajlam részben ugyan genetikai is lehet, de igazából a pihenési szokásaidon múlik, mennyire látványos nálad a kialvatlan tekintet. Egy kis szemkörnyék-ápoló krémmel korrektorral „csalni” bármikor ér!

Egyenletes arcszín

Ha nem áldozol elég időt a pihenésre, sápadt és puffadt lesz a bőröd reggelre. Ez azért van, mert alvás idején optimalizálódik az arc vérkeringése, tehát a sejtek több oxigénhez jutnak.
Az alapozó és a púder időlegesen orvosolhatja ugyan a problémát, de hosszú távon mégiscsak az egészségesebb életvitel a megoldás.

Táskák „elpakolva”

„De nekem éppen ébredés után táskás a szemem!” – gondolhatod, miközben mi itt az alvást magasztaljuk.
Ezt a gondot könnyedén kicselezheted, ha olyan testhelyzetben pihensz, hogy ne nehezedjen nyomás a szem körüli területre. Az ott felgyülemlett folyadék ugyanis többnyire mechanikai hatás következménye.

Só-time: este inkább ne!

Sokkal szebb bőrrel és jobb közérzettel ébredhetsz, ha a nap utolsó étkezését sószegényre tervezed.
A nátrium ugyanis vízvisszatartást eredményezhet a szervezetben, ami különböző testtájakon tapasztalható puffadásban nyilvánul meg. A sült krumpli és a pattogatott kukorica tehát ne maradjon estére!

Alkohol: minél ritkábban!

Sokan állítják, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott pohár bor segít ellazulni és álomba merülni.
Ez azonban valójában nem igaz, mert az alkoholmámoros alvás nem éri el azt a mélységet, ami a sejtek megújulásához szükséges. Napi 2-3 liter víz fogyasztása viszont tényleg elősegíti a megfelelő pihenést.

Mosd le az arcod!

Rengeteget tehetsz a szépségedért, ha sosem vagy lusta lemosni a sminket, mielőtt ágyba dőlnél. A műveletre smink hiányában is szükség van, mert a környezet bizony nyomot hagy rajtad.
A három lépésben elvégzett tisztítás – tonizálás – hidratálás a legtökéletesebb megoldás, de ha lusta vagy, bátran szerezz be egyszer használatos tisztító kendőket!

Ne legyen forró a fürdő!

A langyos, illatos és habos fürdő segít az ellazulásban. Ha viszont túl forró vízbe csücsülsz, pánikreakcióra kényszeríted a szervezeted – hiába esik jól a dolog, kikászálódáskor láthatod, hogy tűzpiros lett a bőröd mindenhol. Arról nem is beszélve, hogy a forró fürdő szörnyen szárít, így másnap hámlással is „lakolhatsz” érte.
 
Úgy érzed, hogy a bőséges alvás ellenére is sápadt, fáradékony vagy? Keresd föl a háziorvosodat, mert akár stressz-túlterhelés, esetleg vérszegénység is állhat a tüneteid hátterében, márpedig mindez kezelést igényel!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!