Télen és ősszel kisebb a választék a boltok polcain, legalábbis ami a friss árukat illeti. Szerencsére azonban ilyenkor is van rá mód, hogy egészségesen és változatosan étkezz! Az alábbiakban megmutatjuk azokat a gyümölcsöket, amikkel ezekben a hónapokban is feltöltheted a készleteidet.
1/6 Téli alma
A téli alma hazánkban terem, idénygyümölcs, és a hideg hónapok során nagyszerűen tárolható, ezért az egyik legideálisabb választás.
Mivel helyi, a legtöbb esetben kedvező az ára – ha van rá lehetőséged, érdemes zsákos kiszerelést vásárolnod, így igazán jutányos áron szerezheted be.
C-vitamintartalma ismert, de tartalmaz D- és F-vitamint is, valamint karotint, káliumot, mangánt és cinket is.
Mi a helyzet a héjával? Alapvetően jogos állítás, hogy nem érdemes megpucolni az almát, és ez különösen igaz a piros változatokra.
Ha nagyon nem kedveled ezt a részt, pürésítsd, vagy reszeld le az almát, így nem olyan zavaró a héja, mintha hagyományos módon harapnád a gyümölcsöt.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/6 Téli körte
Másik, országunkban jól ismert gyümölcs a körte.
Szintén olyan finomságról beszélünk, ami hazai körülmények között megterem és jól tárolható, ezért ezek a finomságok nincsenek kitéve a hosszas szállítás körülményeinek, pl. nem kell nyersen leszedni őket, vagy nagymennyiségű vegyszerekkel kezelni.
Előnyös tulajdonságai ellenére sokan nem sorolják kedvenc gyümölcseik közé a körtét, talán pont azért, meg itthon meglehetősen általános és könnyen elérhető.
Ennek ellenére – vagy éppen ezért – érdemes gondolni rá a téli vitaminpótlás során, hiszen a körte akkor is ideális választás, ha szeretnéd fokozni a rostbeviteledet.