Ezek lesznek 2017 lakberendezési trendjei: érdemes figyelni őket!

Ezek lesznek 2017 lakberendezési trendjei: érdemes figyelni őket!

Címlap / Otthon / Dekor / Ezek lesznek 2017 lakberendezési trendjei: érdemes figyelni őket!

A lakberendezési trendek követésével óvatosnak kell lenni, hiszen kevesen engedhetik meg maguknak, hogy változásukkor az egész lakást átrendezzék. Néhány textíliával, kiegészítővel azonban jól alakítható a helyiségek hangulata, és a szakértők szerint idén ezek az irányzatok uralják majd az otthonokat.

Zöldülés

2017. színe a greenery, azaz lombzöld, így nem meglepő, hogy számos enteriőrfotón is ott van ez a szín.

Nemrég mi is írtunk a zöld színű kanapékról, de a lakberendezők szerint a mélyzöld színű kiegészítők, sőt maguk a nagy zöld leveles szobanövények is a legnépszerűbb lakberendezési dekorációk között szerepelnek majd.

Tény, hogy otthonosabbá és élhetőbbé teszi a tereket ez a szín, mi nagyon szeretjük.

Skandináv kényelem, a hygge

A hygge a már ismerős skandináv trendek egy kicsit melegebb, otthonosabb vonulata, így ha egyébként is az északi stílust képviseli az otthonod, nem lesz nehéz ilyenné alakítani, érdemes tenni vele egy próbát.

A hygge jelentése nagyjából kényelmes, otthonos, hívogató, azaz puha párnákat, kötött takarókat, helyes porcelánbögrékbe töltött forró teát jelent.

Világos, pasztell színekkel és természetes anyagokkal mutat a legjobban, szintén azok közül a 2017-es trendek közül való, amiket mi első látásra megszerettünk.

Pillangók

Kevésbé voltunk elájulva a tapétákon, textíliákon megjelenő pillangóktól, pedig a trendelőrejelzések szerint ezek a minták is visszatérnek idén, és egyre divatosabbak lesznek.

A Pinteresten böngészve jól látszik, hogy azért vannak egészen ötletes megoldások is ezen a téren, de sok példa van a giccsre is.

Bennünket elsőre nem győzött meg, de kíváncsian várjuk, mi lesz belőle, ha inkább a játékos vonalon marad, még az is lehet, hogy meg fogjuk szeretni idővel.

Drágakő árnyalatok

Figyelembe véve, hogy a pillangók is visszatértek, és egyébként is egy gyönyörű zöld lett az év színe, nem meglepő, hogy a drágakő árnyalatok is a lakberendezés fókuszába kerültek.

A trend lényege, hogy a színes kövek, a jázmin, az opál, a rózsakvarc, a borostyán és az arany színei jelennek meg együtt az enteriőrben, nem mellesleg ezek mind nagyon jól mutatnak a lombzölddel is.

Néhány kiegészítővel is könnyen kialakítható ez a stílus, ha pedig mégsem jön be, könnyen vissza is csinálhatod az egészet.

Szerintünk ez pont egy olyan trend, ami okosan használva bámulatosan szép lehet, de nagyon könnyű el is rontani, ha kipróbálod, előtte mindenképpen alaposan gondold át, hogy milyen színből mennyit és hova akarsz, hogy ne szedett-vedett legyen az összhatás

Terrakotta padló

Némileg meglepődtünk, mikor először olvastunk erről a trendről, hiszen a mediterrán stílus mostanában gyakran került lakberendezők kereszttüzébe, és valószínűleg semmivel nem lehet egy belsőépítészt úgy kiborítani, mint egy indokolatlanul narancssárgára festett fallal, de a képeket elnézve rájöttünk, hogy a tégla színű padlóburkolat a most népszerű natúr, természetes irányzatokkal is jó barátságot ápol.

Arra persze érdemes vigyázni, hogy ha a padlónak ilyen erős a színe, akkor más túl karakteres már ne legyen a helyiségben, de ha valakinek tetszik a téglaszín járólap, akkor az idén tartsa nyitva a szemét, mert valószínűleg sok helyen lehet majd ilyet látni.

Natúr fa

Szintén nem túl nagy meglepetés az előző évek lakberendezési divatja után, de örömmel láttuk, hogy a természetes fa 2017-ben is a trendek élbolyában marad.

Igaz, hogy ez elsősorban nagyobb felületeken mutat jól, így természetesen drágább is, mint néhány opál színű üvegdísz beszerzése, de ha szívszerelmed ez a trend, és éppen készülsz felújítani a konyhát, vagy lecserélni a könyvespolcot, ne félj tőle.

A színes, karakteres és gyorsan változó irányzatokkal ellentétben az ilyen természetes és letisztult darabok sosem mennek ki a divatból, egy natúr, természetes, fából készült felület a trendektől függetlenül is mindig szép marad.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást