4 bizonyítékunk van, hogy szinglinek lenni nem egyenlő a magánnyal

4 bizonyítékunk van, hogy szinglinek lenni nem egyenlő a magánnyal

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 bizonyítékunk van, hogy szinglinek lenni nem egyenlő a magánnyal

A csend segít lelki harmóniát találni

Sokan azt gondolják, hogy amikor hazaérsz a lakásba, magányos vagy, mert senki sem vár az ajtóban egy csókkal. Arról nem is beszélve, hogy maximum a kutyusoddal tudsz beszélgetni, és csak a csend vesz körül téged. Pedig ez egyáltalán nincs így!

Valójában ez a csend egy igazi ajándék, ami, ha jobban belegondolunk, csak nagyon kevés embernek adatik meg.

Lehetőséget biztosít arra, hogy feltöltődj, csak magaddal foglalkozz, és végre hallhasd a saját gondolataidat a rohanó hétköznapok során. Olvasol egy jó könyvet, edzel, böngészel az interneten – az egyedüllét sokszor épp azért olyan szuper dolog, mert senki mással nem kell törődnöd, csakis saját magaddal.

Mathilde Langevin/unsplash.com

A hobbid boldoggá tesz

Ami az új hobbikat illeti, egyedülállóként kimondottan sokat kipróbálnak az emberek. Ez pedig csodálatos dolog, hiszen nagyon sokan így találják meg azt a tevékenységet (sőt, néha karriert), ami igazán boldoggá teszi őket.

Van, aki ráébred arra, hogy imád fotózni. Van, aki pedig arra jön rá, hogy elképesztő tehetsége van a festéshez. Mindegy, miről van szó, a lényeg, hogy ez megnyugtat téged, és leköti a figyelmed. Amikor pedig azt csinálod, ami lelkileg boldoggá tesz, biztos, hogy egy percig sem érzed magad magányosnak. Szemben sokszor azokkal a párokkal, akik már nem is szeretik egymást, és bár kapcsolatban élnek, valójában egyedül érzik magukat.

Rengeteg baráti programod van

Mivel éppen nincs pasi az életedben, akivel programokat szervezhetnél, így egészen máshogy teremted meg magadnak a szórakozást. Nem, ez nem azt jelenti, hogy otthon ülsz egyedül és sorozatokat nézel!

Aki szingli, köztudottan sokkal több időt tölt a barátaival, és önfeledten szórakozik anélkül, hogy bárki más miatt aggódnia kéne. Nem tartozik elszámolással senkinek, így tényleg azt csinálja, amit csak szeretne.

Már csak azért sem érzi magát magányosnak, mert az egyedülállóság lehetőséget ad arra, hogy új hobbikat és új embereket ismerjen meg; nem véletlenül akkor szerzed a legtöbb ismerőst, amikor egyedülálló vagy! Mégis hogy lehetnél akkor magányos?

Benjamin Escher/unsplash.com

Nem a szerelmed az egyetlen ember az életedben

Amikor szingli vagy, ráébredsz arra, hogy nem csak a szerelmed lehet az egyetlen ember az egész világon, aki iránt érzéseid vannak. A barátaidon kívül ott van a családod is, akikre bármikor számíthatsz, és akik tesznek is azért, hogy sose érezd magad egyedül.

Amikor az emberek kapcsolatba kerülnek, hajlamosak megfeledkezni ezekről a személyekről, még ha csak átmenetileg is. Épp ezért fontos, hogy kiélvezd a szingliség időszakát, mert ha megtalálod azt az embert, aki mellett boldog leszel, ennek az egyedülálló szakasznak vége lesz. És hidd el, nagyon fogod bánni visszatekintve azt, hogy nem próbáltad meg optimistábban nézni az életet akkor, amikor lehetőséget volt ezt a sok csodálatos dolgot átélni!

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást