Életmód / Táplálkozás

Ételek, amiket 2 naposan már ne egyél meg, mert hallucinálhatsz tőle

Ételek, amiket 2 naposan már ne egyél meg, mert hallucinálhatsz tőle

4. Tejszínes rizottó

Szakértők szerint minden olyan tészta vagy rizs, ami tejszínes, sajtszószos alappal készül, két napnál tovább nem tudja megőrizni szavatosságát még a hűtőben sem.

Ez ugyanis nagyon hamar elkezd megsavanyodni, ezáltal gyomorrontást okozhat, arról nem is beszélve, hogy nem lesz túl gusztusos, tekintve, hogy a szósz szorosan a rizshez tapad, és kicsit olyanná válik, mint a ragasztó. Ha pedig tonhal is van benne, a baktériumok még gyorsabban elszaporodnak benne!

5. A helyes lépés

Szerencsére nem kell a rengeteg ételt a kukába dobnod, hiszen nem csak a hűtőben tudod eltárolni őket. Szakértők azt javasolják, hogy ha főzés után látod, hogy túl sok lett az étel, tedd őket egyenesen a fagyasztóba, mert a 0°C alatti hőmérsékleten a baktériumok nem tudnak elszaporodni bennük.

Amire pedig szintén érdemes figyelni, hogy minél hamarabb tedd hűtőbe az elkészült ételeket, pláne nyáron, amikor alig pár óra alatt képes megromlani egy-egy fogás.

Azonban ne felejtsd el, hogy nem minden étel bírja ugyanaddig a hűtőben. A hamburger csak néhány napig marad ehető, míg a főtt hús és a pizza akár négy napig is megőrzi szavatosságát.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    janika
    2021.01.10., 13:32

    2 naposan nemsi tudeni az ember igy minden éter ami van nemszabad kétnaposan eni mer nem is lehet

    Válasz

Írj egy hozzászólást