4. Tejszínes rizottó
Szakértők szerint minden olyan tészta vagy rizs, ami tejszínes, sajtszószos alappal készül, két napnál tovább nem tudja megőrizni szavatosságát még a hűtőben sem.
Ez ugyanis nagyon hamar elkezd megsavanyodni, ezáltal gyomorrontást okozhat, arról nem is beszélve, hogy nem lesz túl gusztusos, tekintve, hogy a szósz szorosan a rizshez tapad, és kicsit olyanná válik, mint a ragasztó. Ha pedig tonhal is van benne, a baktériumok még gyorsabban elszaporodnak benne!
5. A helyes lépés
Szerencsére nem kell a rengeteg ételt a kukába dobnod, hiszen nem csak a hűtőben tudod eltárolni őket. Szakértők azt javasolják, hogy ha főzés után látod, hogy túl sok lett az étel, tedd őket egyenesen a fagyasztóba, mert a 0°C alatti hőmérsékleten a baktériumok nem tudnak elszaporodni bennük.
Amire pedig szintén érdemes figyelni, hogy minél hamarabb tedd hűtőbe az elkészült ételeket, pláne nyáron, amikor alig pár óra alatt képes megromlani egy-egy fogás.
Azonban ne felejtsd el, hogy nem minden étel bírja ugyanaddig a hűtőben. A hamburger csak néhány napig marad ehető, míg a főtt hús és a pizza akár négy napig is megőrzi szavatosságát.
1 hozzászólás
janika
2021.01.10., 13:322 naposan nemsi tudeni az ember igy minden éter ami van nemszabad kétnaposan eni mer nem is lehet