Életmód / Táplálkozás

Ételek, amiket 2 naposan már ne egyél meg, mert hallucinálhatsz tőle

Ételek, amiket 2 naposan már ne egyél meg, mert hallucinálhatsz tőle

1. Tenger gyümölcsei

Mindegy, hogy tésztát vagy salátát készítettél belőlük, sajnos a tengeri finomságok nem bírják túl hosszú ideig még a hűtőben tárolva sem. Szakértők szerint két nap után már azt tapasztalhatod, hogy savanykássá válik az illata és az íze, ami elfogyasztva akár ételmérgezéshez is vezethet.

Ezért nem ajánlják ezek fogyasztását egy-két nappal az elkészítés után, és azt javasolják, a legjobb ha kis adagokat készítesz, hogy biztosan elfogyjanak!

2. Krumpli

Köretnek krumplit készítettél, de túl sok lett, és a hűtőbe raktad? Sajnos nem a legjobb dolog a burgonyát újramelegíteni, mindegy, hogy egynapos, vagy a harmadikat tapossa. Amikor ugyanis a sütés után szobahőmérsékleten elkezd lehűlni, megjelenhet rajta egy baktérium, ami a botulizmust (az élelmiszermérgezés egyik legsúlyosabb formáját) okozza.

Hiába teszed hűtőbe, majd melegíted fel következő alkalommal a mikróban, ez nem lesz elég ahhoz, hogy elpusztítsd rajta az összes baktériumot. Ha mindenképp el akarod fogyasztani másnap, a legjobb, ha minél előbb a hűtőbe teszed elkészítés után, ezzel lecsökkentve az esélyt a baktérium megjelenésére.

3. Gomba

A rántott, főtt gombát sem jó ötlet újramelegíteni, pláne nem a második napon. A baktériumok ugyanis könnyen megjelennek rajta, pláne, ha túl sokáig felejted szobahőmérsékleten az elkészítés után. Amikor felmelegítve megeszed, sajnos azt tapasztalhatod, hogy megfájdult a gyomrod, hiszen a baktériumok téged sem kímélnek.

Ha ezek ellenére mégis ezt szeretnéd enni a második napon, törekedj arra, hogy legalább 70°C-on melegítsd fel, így nagyobb eséllyel pusztíthatod el a baktériumokat.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    janika
    2021.01.10., 13:32

    2 naposan nemsi tudeni az ember igy minden éter ami van nemszabad kétnaposan eni mer nem is lehet

    Válasz

Írj egy hozzászólást