Eszpresszó csokoládé torta

Eszpresszó csokoládé torta

Címlap / Életmód / Receptek / Eszpresszó csokoládé torta

Egy ínycsiklandó csokoládé torta recept különleges alkalmakra. A diós krém és kávé igazán különleges ízvilágot ad.

Hozzávalók a tésztához
– 150 gramm cukor
– 100 gramm liszt
– 20 gramm kakaópor
– 15 gramm kukoricakeményítő
– 100 gramm margarin, olvasztott
– 6 db tojás
– ½ teáskanál mokka paszta (vagy instant kávé kevés vízzel kikeverve)
– ½ teáskanál sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
– 300 gramm tejszínhab
– 300 gramm fehér főző csokoládé, darabokra vágva
– 50 gramm dió, őrölve
– 2 evőkanál instant kávé, 1 evőkanál forró vízzel kikavarva

Hozzávalók a bevonathoz:
– 250 gramm fehér vaj
– 50 gramm normál sótlan vaj
– 250 ml cukrozott sűrített tej
– 2 teáskanál instant kávé
– 300 gramm barna főző csokoládé

Elkészítése:

1. Először a tésztát készítjük el. Verjük fel a tojást a cukorral, míg sűrű és habos nem lesz.

2. Adjuk hozzá a lisztet, kakaóport, kukorica keményítőt, sütőport, olvasztott margarint és csokoládé krémet. Keverjük jól össze.

3. Öntsük egy 20cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába, süssük 40 percig 170 C-on.

4.
Most elkészítjük a krémet: Keverjük össze a tejszínhabot és kávét. Adjuk hozzá a fehér csokoládét és tegyük oda az egészet melegedni alacsony fokon. Addig kevergessük, amíg a csokoládé feloldódik. Hűtsük le a hűtőben, majd mixerrel keverjük simára.

5. Osszuk ketté a krémet, és az egyik feléhez adjuk hozzá a őrölt diót, és keverjük jól össze a dióval.

6.
Készítsük el a tetejére való bevonatot: keverjük össze az összetevőket, gőz felett olvasszuk a keveréket, amíg sima krémet nem kapunk.

7.
Vágjuk a süteményt 3 rétegre. Az első szintre kenjük a diós keveráket, a másodikra a dió nélkülit. Önsük a tetejére a csokoládémázat. Magyjuk kihűlni, míg a csokoládé megdermed rajta. Díszítsük díszcsokoládéval.
 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!