Egy évszaktól független finom krémleves, hiszen mirelitből is bármikor elkészítheted.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli 3 kisebb burgonya 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj 1 liter víz 1 húsleves kocka só bors 2 dl főzőtejszín 3-4 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Evőkanálnyi olajon megpirítunk 2 gerezd megtisztított és felkarikázott fokhagyma gerezdet.
Rátesszük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit és a kis kockákra vágott krumplit.
Összeforgatjuk, majd felöntjük 1 liter hideg vízzel. Gyengén sózzuk, borsozzuk, leveskockával tovább ízesítjük. A sóval bánjunk csínján, hiszen a leveskocka is tartalmaz nem kevés sót.
Miután puhára főttek a zöldségek, a tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük a levest.
A tűzhelyre visszatéve 2 dl tejszínnel felöntjük, és összeforraljuk.
A sajtot megreszeljük. Sütőpapírozott tepsibe kb.2-cm-es átmérőjű halmocskákat rakunk a reszelt sajtból. 170 fokon 3-4 perc alatt készre sütjük a sajtchipszeket.
A tejszínes brokkoli krémlevest sajtchipsszel tálaljuk.