Új esély az exnek? Ha az alábbi okok miatt szakítottatok, igenis megéri!

Új esély az exnek? Ha az alábbi okok miatt szakítottatok, igenis megéri!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Új esély az exnek? Ha az alábbi okok miatt szakítottatok, igenis megéri!

Általában egy szakítás után nem túl jó ötlet újrakezdeni a volt pároddal, mindegy, hogy azóta már évek vagy „csak” hónapok teltek el. Azonban vannak kivételes esetek, amikor kifejezetten jó ötlet lehet újabb esélyt adni az exednek. Ha az alábbi 5 ok valamelyike miatt ért véget a kapcsolatotok, nyugodtan mondj igent egy esetleges újrakezdésre!

Még nem heverted ki az előző exed

Amikor megismerkedtetek egymással, épp egy másik szakításból jöttél ki, és bár azt hitted, készen állsz valami újra, nem így volt?

Ha emiatt rövid időn belül szétmentetek, később akár ismét jó ötlet lehet új esélyt adni kettőtöknek.

Hiszen az együttlétetek alatt valójában az időzítéssel volt a legnagyobb gond, és nem kizárt, hogy egyébként ha később találkoztok, remek párost alkottatok volna.

Ha már tényleg kihevertél minden csalódást, ne félj felkeresni az exedet!

 

A karrier közbeszólt

A munkád miatt ért véget a kapcsolatotok? Egy másik városba kellett költöznöd, esetleg annyira lefoglalt a karriered, hogy a kapcsolatodra nem maradt időd?

Vagy épp ellenkezőleg, te szerettél volna többet lenni a volt pároddal, de ő a napok jelentős részét inkább a munkahelyén töltötte?

Ha ez csak átmeneti dolog volt, és a szakítás óta megtaláltátok az egyensúlyt karrier és szerelem között, érdemes újabb esélyt adni az exednek.

Az emberek igenis változnak, ahogy a prioritások is!

 

Nem álltál készen komolyra

Fiatalabb voltál, és úgy érezted, még nem szeretnéd a jövődet tervezni, pláne nem házassággal és gyerekekkel?

Szerettél volna még egy kicsit szórakozni, randizgatni és kiélvezni a szabadságot?

Ha azóta eltelt jó pár év, és végre készen állnál arra, hogy valakivel a közös jövőt tervezzétek, akár az is megeshet, hogy az exed lesz a Nagy Ő!

Amennyiben a volt párod is nyitott lenne az újrakezdésre, és úgy érzed, megvan még a szikra, egy pillanatig se gondolkodj!

 

Más ütemben mozogtatok

Te anno úgy vélted, három év után már a lánykérésnek van itt az ideje, és esküvőt, gyermekeket akartál, ő viszont sokkal lassabb tempóra vágyott?

Ha ekkor szakítottatok, majd egy ideig nem találkoztatok, megeshet, hogy közben sikerült egy hullámhosszra kerülnötök.

Az idő elteltével mindenkinek változnak az igényei és tervei, ezért ha az exed ismét felkeresett téged, és láthatóan nyitottabb komoly vizekre evezni, adj neki esélyt, hogy ezt bebizonyíthassa!

 

A lelki problémáid álltak útban

Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy a boldogságot egy másik személynél keresik.

Abban reménykednek, hogy ha kapcsolatban élnek valakivel, az a megfoghatatlan szomorúság és elégedetlenség majd tovatűnik, és amikor ez nem történik meg, a szakítást választják. Ugyanez igaz akkor is, ha valaki egy korábbi kapcsolatában csalódott, és a félelmeit az új partnerére is kivetíti alapok nélkül.

Ha te is ebbe a helyzetbe kerültél, és egy kapcsolatodnak amiatt lett vége, mert elsősorban saját magaddal voltak gondjaid, később érdemes lehet akár ismét esélyt adni annak a személynek.

De csakis azután, hogy sikerült rájönnöd, hogyan engedd el a múltat és a belső aggályokat!

 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!