Erre jó az arcpakolás: bőrtisztító, hidratáló, frissítő és „hámozó”

Erre jó az arcpakolás: bőrtisztító, hidratáló, frissítő és „hámozó”

Címlap / Stílus / Arc / Erre jó az arcpakolás: bőrtisztító, hidratáló, frissítő és „hámozó”

A nők már 3000 évvel ezelőtt készítettek maguknak arcpakolást gyógynövényekből. Ma is sokan kedveljük, mert rövid idő alatt látványosan megszépíti a bőrt. Nincs más olyan szépségápoló szer, amely ennyire hatékony lenne: a száraz bőrt puhává és rugalmassá teszi, a tág pórusokat összehúzza, a kivörösödött, viszkető arcbőrt megnyugtatja, a sápadtat felfrissíti, rózsás árnyalattal gazdagítja.

1. Bőrtisztító pakolás

Zsíros és normál bőrre való. Felduzzasztja a bőr felső szarurétegét. Az elhalt bőrlemezkék megpuhulnak, és a maszk segítségével eltávolítható a fölösleges zsír. Az arcbőr sokkal finomabb és tisztább lesz. A sűrű, hűvös maszk alatt javul a vérkeringés, felfrissül a bőr. A száradó pép feszíti a bőrt, így az simábbnak, fiatalosabbnak látszik majd. 

Vastag rétegben oszlasd a bőrödön, és 20 percig hagyd rajta. Amikor a víz elpárolog, a maszk megszilárdul, amit végül vízzel felpuhítasz és lemosol. Az arcizmaidnak nyugalomban kell lenniük, hogy a maszk ne repedezzen meg, és a hatását kifejthesse. 

2. Hidratáló pakolás

Akkor érdemes használnod, ha feszül a bőröd a szárazságtól. A hatása hasonlít a normál arckréméhez, de ásványi anyagokban és zsírban gazdag, ezért szigeteli a bőrt, és nem párolog el belőle a nedvesség. A felhalmozódó folyadéktól a szaruréteg megdagad és fellazul, így könnyebben átengedi a hatóanyagokat. Legalább 20 percig hagyd a bőrödön.

A be nem szívódott maradványokat egy száraz arckendővel töröld le. Utólagos krémezésre nincs szükség.

3. Zselépakolás

A zselé hűvös és tiszta érzést kelt. Gyorsan felfrissíti és nedvességgel látja el a bőrt. 5-10 perc alatt kifejti a hatását, és alig látszik, ellentétben a többi arcpakolással. A hatóanyagok a bőrfelületen vékony filmréteget képeznek. Akkor használd, amikor fáradtnak látod a bőrödet, feszesebb és hamvasabb lesz tőle. 

4. Bőrradír (peeling)

A „peeling” angol szó jelentése: „meghámozni”. A bőr leradírozása úgy történik, hogy az apró szemcsék és a szaruréteget feloldó anyagok segítségével lecsiszoljuk és megtisztítjuk a bőrt.

Normál, zsíros és pattanásos bőrön egyaránt alkalmazható. A krém formájú bőrradírt nedvesen kell a bőrbe masszírozni, majd leöblíteni.

A maszkként használatos bőrradír filmréteget képez, és száradás után lehúzható a rátapadt faggyúval, szennyeződésekkel és levált szarulemezkékkel együtt.

A begyulladt pattanásokat irritálhatja a bőrradírban lévő csiszolóanyag, ezért inkább zselémaszkot érdemes helyette alkalmazni.

5. Arcmaszk előtt és után

Mielőtt az arcmaszkot felviszed, mindig tisztítsd meg a bőrödet. A szemedet hagyd ki. A krémpakolást és a zselés pakolást a szemedre is kenheted, csak arra vigyázz, hogy a szempilláidhoz ne kerüljön túl közel. A javasoltnál hosszabb ideig ne hagyd az arcodon a pakolást.

Még intenzívebb a hatás, ha 10 perccel az arcmaszk használata előtt meggőzölöd az arcodat, mert a bőr megpuhul, a pórusok kitágulnak, és a hatóanyagok hatékonyabban felszívódnak. A megszilárdult maszkot meleg vízzel megnedvesített, enyhén kifacsart kendővel, óvatosan, nyomkodó mozdulatokkal lazítsd fel és töröld le, majd öblítsd le folyó vízzel. 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!