Szerelem / Párkapcsolat

Az erős kapcsolatokat is tönkreteheti ez a 10 dolog

Találkoztál már olyan párokkal, akik egyszerűen tökéletesek voltak együtt, és úgy gondoltad róluk, hogy örökké együtt maradnak majd? Aztán váratlanul szakítottak, és mindenki értetlenül állt a történtek előtt. De az sem kizárt, hogy te magad voltál részese egy ilyen kapcsolatnak. Ezért fontos tudnod, hogy van 10 dolog, ami sajnos még a legerősebb kapcsolatokat is képes tönkretenni, sokszor úgy, hogy észre sem vesszük a jelenlétüket!

Eltérő szexuális vágyak

A kapcsolat elején a párok többsége legszívesebben ki sem lépne a hálószoba ajtaján, és a feleknek ugyanakkora igényük van az intim együttlétekre.

Azonban amikor hónapok, évek telnek el, ez valamilyen szinten mindenkinél megváltozik.

Természetes dolog, hogy csökken a szex iránti vágyatok, főleg gyermekek mellett, de ha ez nem egyenlő tempóban történik nálatok, komoly gondokat eredményezhet!

Rengeteg kapcsolatnál probléma az, hogy az egyik fél több együttlétre vágyik, mint a másik, és nem találják meg a módot a kompromisszum megkötésére.

 

Mélyen elrejtett érzelmek

Amikor vitatkoztok a pároddal, megesik, hogy inkább bólogatsz, csak hogy minél előbb lezárjátok a vitát? A véleményedet inkább megtartod magadnak, még akkor is, ha esetleg komolyan megbántott valamivel?

Szakértők szerint ez az egyik leggyakoribb oka a szakításoknak, hiszen hiába szeretnél nyugalmat a kapcsolatotokban, az elnyomott érzelmek miatt egyre nagyobbá válik köztetek a feszültség, ergo többet ártasz vele, mint amennyit segítesz.

Bármennyire is szereted őt, emiatt eltávolodhatsz tőle, haraggal vegyes ellenérzések alakulhatnak ki benned, és mire eljuttok oda, hogy végre beszélnétek róla, már sok esetben késő lesz.

 

Természetes a másik jelenléte

Emlékszel, amikor először lett mobilneted, és milyen boldog voltál amiatt, hogy bárhol tudsz csetelni, böngészni?

Ma már biztosan természetesnek veszed ezt, hiszen hozzászoktál ahhoz, hogy bármikor lehetőséged nyílik előkapni a zsebedből a telefont. Ugyanez igaz a párkapcsolatokra is.

Amikor valakivel évek óta együtt vagyunk, megszokjuk, hogy ott van mellettünk, és magától értetődőnek vesszük a jelenlétét.

Egyre ritkábban mondjuk azt, hogy „köszönöm”, és kevesebbet érdeklődünk a napja iránt, mert azt gondoljuk, úgyis tudjuk, mi történt vele. Csakhogy ezek az apró kis gesztusok teszik különlegessé a kapcsolatokat, és ha megszűnnek, a szerelem érzése is elmúlik!

 

Elveszíted önmagad

Gyakran látni, hogy miután két ember egymásra talál, a személyiségük 180°-os fordulatot vesz.

Felhagynak a korábban imádott hobbijaikkal, nem tartják a kapcsolatot az egykori barátaikkal, és egymás nélkül két lépésnél többet biztosan nem tesznek.

Érthető, hogy a rózsaszín köd hatására minden idődet a pároddal akarod tölteni, de egy idő után teljesen elveszíthetitek önmagatokat.

Olvastad már?  Havi horoszkóp a Skorpió hónapjában - csillagjegyed szerint

Annyira ragaszkodóvá és egymástól függővé válik egy ilyen kapcsolat, hogy egy ponton túl már a felek nem tudják, mit csináljanak, ha épp egyedül vannak otthon.

Sose add fel magad és mindazt, amit imádsz csinálni, mert a párod is abba a személybe szeretett bele, akit megismert!

 

Nincsenek már randik

Eleinte mindenki igyekszik különlegessé tenni a találkozókat.

Mozi, vacsora, kirándulás, koncert: rengeteg program létezik, és a friss párok általában mindegyiket kipróbálják együtt is, hogy közös élményeket gyűjtsenek.

Ez csodálatos dolog, és épp ezért olyan nagy kár, hogy a legtöbben egy idő után felhagynak velük.

Kényelmesebb otthon filmet nézni a tévében, vagy az asztalnál megvacsorázni 10 perc alatt, de a közös programok hiánya eltüntetni a romantikát a kapcsolatotokból.

Szakértők szerint legalább hetente egy alkalommal fontos lenne valamit kettesben csinálnotok, hogy azt érezzétek, még mindig szerelmesek vagytok egymásba!

 

Kioktatni a másikat

Néha mindenkinek lehet rossz napja, de egy dolgot nem szabad elfelejteni: a másikat gyakran kioktatni, „tanító néni” stílusban beszélni vele rendkívül káros hatással van a kapcsolatra.

A legtöbb esetben az egyik fél tűri a helyzetet, legalábbis egy kis ideig, mert egy ponton túl mindenkinek elfogy a türelme.

Ha úgy érzed, hogy a párod bizonyos dolgokban felsőbbrendűnek tartja magát hozzád képest (mindegy, hogy tényleg jobban otthon van a témában, mint te), és állandóan meg akarja mondani, mit és hogyan csinálj, ülj le vele beszélni.

Gyakran megesik, hogy a másik tudatában sincs a viselkedésének, és csak a jó szándék vezérli.

 

A megtört bizalom

A bizalom eltűnése talán az egyik legkomolyabb probléma a kapcsolatokban, és sajnos rengetegen megtapasztalták már azt, hogy milyen nehéz is ezt felépíteni.

Ráadásul nem kell, hogy megcsalás váltsa ki, hiszen ennél kevesebb hatására is megrendülhet a másikba vetett hit.

Akár egy flörtölős üzenet egy régi exnek, vagy egy kolléganő, akinek minden fotóját lájkolja a párod; amikor kezded úgy érezni, hogy egy kicsit is megingott a bizalom, azonnal beszélj a partnereddel, mert csak két lehetőség létezik.

Az egyik, hogy megoldást kerestek együtt, és ismét megerősítitek a bizalmat, a másik, hogy előbb-utóbb kilépsz a kapcsolatból, mert ennek hiányában nincs jövőtök.

Olvastad már?  Lelkitárs vagy életre szóló partner? Hatalmas a különbség, de nem is sejted, hogy miért

 

Állandó negativitás

Ugye, milyen zavaró, ha a munkahelyeden valaki egész nap csak panaszkodni tud? Ugyanez a párkapcsolatokra is komoly romboló hatással van!

Mindegy, mennyire vagytok szerelmesek, ha az egyikőtök folyton csak a negatívumokat látja az élet többi terén, és gyakran van rossz kedve, a kapcsolatot is tönkreteheti.

Szó sincs arról, hogy el kéne rejtened az érzéseidet, hiszen amikor valami bánt vagy stresszel, nyugodtan beszélj róla.

Azonban ha te magad is kezded észrevenni, hogy egy ideje már inkább pesszimista vagy, fontos változtatnod a hozzáállásodon!

 

Ha sokáig haragszol

Aki nem vitatkozik időnként a párjával, nem mond igazat. A veszekedések jelenléte elengedhetetlen, ám az, hogy ezt hogyan kezelitek, többet elárul a közös jövőtökről, mint maga a téma, amin épp összekaptatok.

Szakértők szerint azok, akik egy vita után hosszú ideig haragszanak a párjukra, sőt, akár hónapok elteltével is felemlegetik a régi sérelmeket, a saját kapcsolatuk élethosszát rövidítik meg.

Amikor egy vitát lezártok, fontos, hogy tényleg úgy tekints rá, mint egy dobozra, amit nem nyitsz ki többet.

Ha nem érzed még azt, hogy el tudod engedni a történteket, inkább addig beszélj róla, míg el nem jutsz erre a pontra.

 

Nem egyeznek a tervek

Az emberek változnak, és néha ez azt is befolyásolja, hogy milyen jövőt képzelnek el maguknak.

Meglehet, hogy a kezdetekkor még egy lapon voltatok, és ugyanazt akartátok, de ahogy telnek az évek, ez könnyedén megváltozhat.

Hány gyermeket szeretnétek, egyáltalán terveztek-e családot alapítani, ki hogyan vélekedik az esküvőről vagy merre képzelitek el az otthonotokat; a legfontosabb kérdések, amikben muszáj egyetértenetek.

Ha viszont akár csak egyetlen pontnál is megszűnik ez a fajta közös nevező, az sajnos a (szerelemtől függetlenül) a kapcsolat végét jelzi előre.