Te miben hiszel? Érdekes statisztikák a halál utáni életről 

Te miben hiszel? Érdekes statisztikák a halál utáni életről 

Címlap / Életmód / Ezotéria / Te miben hiszel? Érdekes statisztikák a halál utáni életről 

Ha azt gondolod, hogy a halál utáni élet csak nagyon keveseket foglalkoztat érdemben, és csupán egy szűk, ezotériában hívő réteg hisz abban, hogy halála után szelleme tovább él, akkor tévedsz.

Mit gondolunk az élményekről, érzésekről?

Egy brit felmérés szerint az emberek 50 százaléka hisz abban, hogy van élet a halál után, illetve, hogy létezik túlvilág. Ők 60%-ban állították, hogy szerintük mindenki ugyanazt tapasztalja a halála után, függetlenül attól, mi az egyéni meggyőződése. Tehát, az ateisták, vagy a más-más vallás alapján élő emberek is ugyanabban részesülnek akkor, amikor elhunynak, függetlenül attól, miben hittek éltükben. 

Úgy fest, nem félünk a haláltól

Legalábbis nem annyira és nem olyan nagyon. A megkérdezettek 68%-a nyilatkozott úgy, hogy nem fél attól, ami a halál után vár rá. Csaknem ugyanennyien mondták azt is, hogy szívesen élnének tovább egy másik életet, minthogy egyszerűen csak léteznének „valahol”, akár a mennyországban, akár a pokolban.

Ezek létezésében is sokat hisznek: 58% reméli, hogy az életben meghozott döntései alapján az örök boldogság mezsgyéjén van a helye.

A megkérdezettek jelentős része nem csupán nem tart a haláltól, úgy is gondolják, hogy az valójában előrelépés, javulás lesz a mostani életünkhöz képest. A közvélemény-kutatás szerint a felnőttek azt gondolják, hogy a mennyország lehetőséget biztosít az embereknek, hogy visszaszerezzék az életük során elvesztett érzéseket, személyeket. 

Ali Karimiboroujeni/pexels.com

Mit gondolunk a túlvilági életről?

A kutatók az elemzések során úgy találták, hogy a legtöbb ember véleményét a vallása alakította a leginkább. A megkérdezettek különféle vallási rítusok, rutinok során szerzett tapasztalataik alapján válaszoltak. Viszont létezett a megkérdezettek között 23%, aki úgy nyilatkozott, hogy saját, személyes tapasztalatai alapján válaszolt a kérdésekre.

Ez azt jelenti, hogy ennyien voltak azok, akiknek volt már halál közeli élményük, vagy olyan tapasztalásuk, ami alapján így tudtak nyilatkozni. Összességében a megkérdezettek közül 16% mondta, hogy egy különleges, „lelki birodalomban” fog élni halála után. 16% hisz abban, hogy meg fog születni ismét, egy másik testben, és 18% vélekedett úgy, hogy a pokolba, vagy a mennybe jut majd.  

Valószínűleg a vallásra enged következtetni az is, hogy a válaszadók szerint be kell tartani néhány feltételt az örök béke érdekében. 84% szerint jóságosnak kell lenni és jó emberként kell élni ahhoz, hogy eljussunk a mennybe. 33% szerint mélyebben kellene a vallást megélnünk ahhoz, hogy ez megtörténhessen velünk.

A túlnyomó többség (86%) úgy gondolja, hogy a túlvilági élet magában foglalja a béke érzését, és 66% a boldogság tekintetében is így gondolkozik. 60% szerint nem lehetséges, hogy több szenvedés vár rá a halála után, mint amennyit az életében tapasztal. 

Mi lesz a kedvenceinkkel?

Az emberek túlnyomó többsége szerint nem annyira számít, hova kerül a halála után, az viszont igen, hogy találkozhasson elhunyt szeretteivel. Nem meglepő módon ebbe a kis kedvenceink is beletartoznak: a kutatások alapján a megkérdezettek csaknem fele, 45%-a mondta azt, hogy kisállatai ugyanoda kerülnek haláluk után, ám csak 20% állította, hogy szerinte találkozni is tud majd velük. Érdekes módon sokkal többen mondták azt, hogy az állatok reinkarnáció formájában visszatérnek, mint ahányan ezt az emberekről gondolták. 

Szeretnénk minél előbb kapcsolatba kerülni velük

Sokan, akik egy közeli szerettüktől voltak kénytelenek búcsút venni, elismerték, hogy megpróbálták már felvenni elhunyt családtagjaikkal a kapcsolatot, jellemző módon médium (52%) segítségével. A megkérdezettek 33%-a mondta, hogy tett lépéseket ennek érdekében, 40% pedig állította, hogy tapasztalta már elhunyt szeretteinek jelenlétét. További 30% szerint nem csak érezni lehet az eltávozott lelkeket, hanem még kommunikálni is tudunk velük. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!