Így építsd ki a bizalmat már a kapcsolat legelején

Így építsd ki a bizalmat már a kapcsolat legelején

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így építsd ki a bizalmat már a kapcsolat legelején

Létezik az a furcsa jelenség a friss szerelmespárok körül, hogy míg bízni sok idő alatt tanulnak meg, ahhoz, hogy beleszeressenek valakibe, ezzel szemben néhány másodperc is elég. Amikor belevágunk egy új kapcsolatba, rengeteg mindent nem tudunk a másikról: hogy miért lett vége az előző viszonyainak, hogyan kezeli a szerelmet, egyáltalán szerelmes-e… Azt meg végképp nehéz lenne megtippelni (főleg a rózsaszín ködös időszakban), hogy megbízhatunk-e benne. Bár sok a kérdés, egy biztos: a bizalom szerencsére erősíthető. Már a legelején!

Ha belegondolsz, már maga a fogalom is nehezen definiálható: mi is pontosan a bizalom? Szerintem az, ha képes vagy magadból, az egódból, az önérzetedből és az énközpontúságodból egy kicsit visszább venni a – és igen, itt jön a probléma: kezdődik a sebezhetőség. Sebezhetőnek lenni pedig nem annyira jó, nem túl biztonságos érzés.

Ne siettesd

Az első dolog, amit megtehetsz a bizalom kialakulásáért, majd megszilárdulásáért egy új kapcsolatban, az az, ha nem siettetsz semmit.

Nehéz lesz, hiszen a szerelem hevében nagy feladatnak számít nem túltolni a dolgokat, de hidd el, megéri: ha lassítasz egy kicsit még az eredetileg tervezett tempón is, nemcsak a kapcsolatotok lesz sokkal szenvedélyesebb, de a bizalom lépcsőfokait végigjárva egy olyan dolgot építhettek ki magatok között, ami nagyon ritka…

Érdemes melózni vele, mert szuper érzés!

Beszéld ki

Ha úgy érzed, hogy egyre féltékenyebb, esetleg bizalmatlanabb vagy az új szerelmeddel kapcsolatban, sose félj erről beszélni – gondolj bele, mi lesz fél vagy egy év múlva, ha ez már most a nehezedre esik!

Mondd el neki, hogy mekkorát csalódtál az előző pasidban, avasd be minden kétségedbe és hagyd, hogy rácáfoljon.

A lényeg, hogy engedd be, mert ha a kételyeidet továbbcipelve mész az úton, le fogsz maradni mögötte…

 

A realitások

Fontos, hogy még a legmámorosabb perceidben is észleld, ha valami nem jól alakul: ne fogd a telefonja akksijára, hogy már megint nem válaszol és igenis vedd észre, ha a pasi nem érdemes a bizalmadra!

Nem kell túlparázni a dolgokat, de azért annak mindenképp járj utána, hogy megérdemli-e már most azt a mértékű szerelmet és feltétel nélküliséget, amit megadsz neki a fellángolás miatt.

Közös idő

Persze, ha a kapcsolat elején vagytok, biztos tart még a randizós időszak – ne is hagyd, hogy elmúljon ez az egyébként legszebb periódus!

Bepunnyadt házaspárok ezrei sírják vissza az izgalmas időket…

Neked pedig megvan a lehetőséged arra, hogy ezt fenntartsd.

Még jobb: ha találtok egy közös hobbit vagy tevékenységet, amit együtt űzhettek, nem lesz, ami megállítson titeket – ha jó a csapatmunka, akkor a bizalom is a helyére fog kerülni.

+1: Terápia

Lehet, hogy ez most furcsa lesz elsőre, de hidd el, a gyakorlat már bizonyított: nemcsak a párkapcsolati gondok idején érdemes terápiára járni; ha mindketten elég elkötelezettek vagytok, menjetek el egy-két ülésre már a szerelem kialakulásának legelején!

Persze ehhez találnod kell egy annyira odaadó férfit, aki ezt megérti, sőt partner is akar benne lenni, de ki tudja: a közös kalandozások már akkor elkezdődhetnek, amikor a kapcsolat még nem is.

Két lelkileg sérült embernek például kifejezetten ajánlott közösen, szakember segítségével bizalmat építeni – gondolj bele, milyen jó házasságok születnének, ha mindenki így csinálná!

 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást