VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Amikor végre megérkezik a meleg idő, rengeteg olyan élvezet vár ránk, amely minden évben újból feltölt energiával. Az egyik ilyen a bogyós gyümölcsök, különösen az eper, szezonja. Legyen az házi termesztés vagy egy gyors bevásárlás eredménye, az eper mindig különleges helyet foglal el az asztalon. Ám ezek a finom gyümölcsök sajnos igen sérülékenyek, könnyen rothadásnak indulhatnak, így néha a frissen megvásárolt epret is idő előtt ki kell dobni. Az alábbi módszerek segítségével elkerülheted ezt a kellemetlen helyzetet és meghosszabbíthatod az eper élettartamát.
Miért romlik meg az eper ilyen gyorsan?
A bogyós gyümölcsök, mint az eper, rendkívül víztartalmúak, ami miatt hajlamosak a penészre és a gyors romlásra. Az eper felületén található mikroorganizmusok nagyon gyorsan képesek elszaporodni, különösen nedves környezetben. Emellett a gyümölcsök érzékenyek a sérülésre is, amit a szállítás és a tárolás közben is könnyen elszenvedhetnek. Ezek a tényezők együtt eredményezik, hogy az eper gyorsan elveszíti frissességét.