A közelmúltban 18 000 amerikai étkezési szokásait vizsgálták, 2 éven keresztül, meglehetősen sok, érdekes szemszögből megközelítve. Többek között azt is kiderítették, egészségesebb-e étteremben enni, mint otthon, illetve mennyivel fogyasztunk több kalóriát, ha nem magunk készítjük a fogásainkat.
2/5 Mit jelent ez makrókban?
A kutatás során sikerült azt is elemezni, átlagosan mit is jelent ez az energiatöbblet makrókban mérve éttermekben, valamint gyorséttermekben.
Talán nem meglepő, utóbbi volt a nyertes: a teljes bevitt zsír étteremben 9,58 gramm (ebből 2,46 gramm telített), gyorsétteremben 10,61 gramm (3,49 gramm telített).
A nátriumbevitel étteremben 297,47 milligramm, gyorsétteremben 411,92 milligramm, a koleszterin pedig 10,34 milligramm és 57,9 milligramm arányban oszlik el.
Ez persze csak átlag, a kutatók megállapították, hogy nagyon sok minden befolyásolja azt, ki, milyen ételt fogyaszt az éttermekben. Nem meglepő, de hatással van rá az etnikum (más kultúrák más étkezési szokásokat jelentenek), a végzettség (aki tájékozott, jobban ügyel az egészségére) a jövedelem (az egészséges fogások sokszor drágábbak), de még az aktuális testsúly is (kutatások alapján többet eszik az, aki eleve túlsúlyos).
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!