Kutatások szerint: az okosabb nők tényleg bejönnek a férfiaknak

Kutatások szerint: az okosabb nők tényleg bejönnek a férfiaknak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kutatások szerint: az okosabb nők tényleg bejönnek a férfiaknak

A legújabb kutatások szerencsére egyáltalán nem támasztják alá ezt a városi legendát.

Korábbi kutatások alá is támasztották a nő csak ne legyen okosabb a férfinál” elméletet: egy tanulmány például arról számolt be, hogy egy férfi a nála butább nőket keresi akkor, ha nem távkapcsolatról vagy távoli szerelemről van szó, viszont bírja az észt, ha a nő nincs a közvetlen közelében. Elméletben egy okos nő vonzó a férfiak számára, de ha a saját értelmét elhalványítja, az már nem tesz jót az egójának – legalább is ezt mutatták korábbi tanulmányok.

Egy friss kutatás azonban rácáfolt a kialakult elméletekre: egy belga kutatás azt vizsgálta, hogy az észnek mekkora piaci értéke” van a randivilágban, vagyis hogy egy okosabb embernek mekkora esélye van arra, hogy a randevúi sikeresek legyenek.

A kutatók a Tindert használták arra, hogy összevessék, az emberek valójában mit szeretnének egy párkapcsolatban, ezzel szemben mi az, amit mondanak, hogy szeretnének.

Az előzetes teória az volt, hogy a tanultság megnöveli a férfiak értékét a piacon, míg a nőkét lecsökkenti.

3600 megvizsgált suhintással és üzenettel később az valóban kiderült, hogy a nők a tanult férfiakat keresik, viszont nem sikerült bebizonyítani, hogy a férfiak a kevésbé tanult nőket keresnék. Azt sem találták megfelelőnek, hogy a partnerek a sajátjukhoz hasonló tanultsági szintet keresnének.

Persze érdemes megjegyezni, hogy ez a kutatás a Tinder világán kívül lehet, hogy nem érvényes, és még mindig ott van az elsőre említett kutatás eredménye: messziről lehet, hogy szeretik a férfiak az okos nőket, ha találkoznak velük már kevésbé találják őket vonzónak. De a friss kutatás legalább biztosan reményt ad azoknak a nőknek, akik nem mertek komolyabb munkahelyi jelenlétet vállalni azért, mert féltek, hogy ez rontja az esélyeiket egy jövőbeli – vagy éppen a jelenlegi – partnernél.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást