Egészség / Életmód

Így előzd meg az allergiás tünetek megjelenését alternatív módszerekkel!

Így előzd meg az allergiás tünetek megjelenését alternatív módszerekkel!

Ha te is allergiás vagy, valószínűleg már előre félsz az augusztustól, amikor a pollenek intenzív keringőbe kezdenek a levegőben, és ezzel megkeserítik a mindennapjaid. Eleged van már az állandó orrfolyásból, tüsszögésből, és abból, hogy a szemed helyén egy kis rés van csak és azon kell kikukucskálnod? Nem csak a sokszor mellékhatásokkal járó allergia gyógyszerek segíthetnek átvészelni ezt az időszakot! Cikkünkben alternatív megoldásokat is bemutatunk a tünetek kezelésére!

Tombol az allergiaszezon, ezért elkészítettük a Nagy Allergia tesztet, és utánajártunk, hogy augusztusban tényleg a fél ország tüsszög-e.

Az Indiso tesztjét kitöltők 60%-a szenved valamilyen légúti megbetegedésben, leginkább az allergiától és az asztmától. Legnagyobb számban a poratkára, a fűpollenre, fapollenre, állatszőrre és a penészre érzékenyek az emberek. A természet változásával, fű-, favirágzással párhuzamosan jelentkező legintenzívebb allergiás tüneteket – orrfolyást, orrdugulást, viszkető érzést a torokban, szemviszketést – a kitöltők tavasszal és nyár végén tapasztalják.

És mit teszünk az allergia ellen? Sajnos leginkább semmit.

A tesztet kitöltők közel negyede nem tesz az allergiás tüneteinek enyhítése vagy megelőzése érdekében! Akik tesznek ellene, azok a gyógyszeres kezelést részesítik előnyben, közel minden 2. allergiás! Mert ez a legegyszerűbb: az allergiások első útja a tünetek jelentkezése után a patikába vezet. Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy bár a vény nélkül kapható gyógyszerek, orrspray-k és szemcseppek hatásosan enyhíthetik a tüneteket, de mellékhatásokkal is járhatnak.

Pedig más módszerek is léteznek az allergia légúti tüneteinek enyhítésére: az alternatív gyógymódok, homeopátia, gyógynövények, egészségügyi száraz sóterápia, akupunktúra azonban egyelőre csak az érintettek 28%-át győzik meg.

A Nagy Allergia tesztből az is kiderült, hogy a megelőzésre kevesen gondolnak, a legtöbben már csak a tüneti kezeléssel próbálják túlélni a kritikus pár hetet vagy hónapot. Pedig az orvosok nem győzik hangsúlyozni a prevenció fontosságát.

Pl. a száraz sóterápia alkalmazását is már a tünetek megjelenése előtt érdemes elkezdeni, amivel akár el is felejthetjük a zsebkendőket és a szemcseppeket. Még a tünetek jelentkezésekor sem késő végigcsinálni egy kúrát, ami nagymértékben megkönnyíti életünket az allergiaszezonban!

Az Indiso Sóklinikákon ki is próbálhatod a sóterápiát!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást