Így előzd meg az allergiás tünetek megjelenését alternatív módszerekkel!

Így előzd meg az allergiás tünetek megjelenését alternatív módszerekkel!

Címlap / Életmód / Egészség / Így előzd meg az allergiás tünetek megjelenését alternatív módszerekkel!

Ha te is allergiás vagy, valószínűleg már előre félsz az augusztustól, amikor a pollenek intenzív keringőbe kezdenek a levegőben, és ezzel megkeserítik a mindennapjaid. Eleged van már az állandó orrfolyásból, tüsszögésből, és abból, hogy a szemed helyén egy kis rés van csak és azon kell kikukucskálnod? Nem csak a sokszor mellékhatásokkal járó allergia gyógyszerek segíthetnek átvészelni ezt az időszakot! Cikkünkben alternatív megoldásokat is bemutatunk a tünetek kezelésére!

Tombol az allergiaszezon, ezért elkészítettük a Nagy Allergia tesztet, és utánajártunk, hogy augusztusban tényleg a fél ország tüsszög-e.

Az Indiso tesztjét kitöltők 60%-a szenved valamilyen légúti megbetegedésben, leginkább az allergiától és az asztmától. Legnagyobb számban a poratkára, a fűpollenre, fapollenre, állatszőrre és a penészre érzékenyek az emberek. A természet változásával, fű-, favirágzással párhuzamosan jelentkező legintenzívebb allergiás tüneteket – orrfolyást, orrdugulást, viszkető érzést a torokban, szemviszketést – a kitöltők tavasszal és nyár végén tapasztalják.

És mit teszünk az allergia ellen? Sajnos leginkább semmit.

A tesztet kitöltők közel negyede nem tesz az allergiás tüneteinek enyhítése vagy megelőzése érdekében! Akik tesznek ellene, azok a gyógyszeres kezelést részesítik előnyben, közel minden 2. allergiás! Mert ez a legegyszerűbb: az allergiások első útja a tünetek jelentkezése után a patikába vezet. Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy bár a vény nélkül kapható gyógyszerek, orrspray-k és szemcseppek hatásosan enyhíthetik a tüneteket, de mellékhatásokkal is járhatnak.

Pedig más módszerek is léteznek az allergia légúti tüneteinek enyhítésére: az alternatív gyógymódok, homeopátia, gyógynövények, egészségügyi száraz sóterápia, akupunktúra azonban egyelőre csak az érintettek 28%-át győzik meg.

A Nagy Allergia tesztből az is kiderült, hogy a megelőzésre kevesen gondolnak, a legtöbben már csak a tüneti kezeléssel próbálják túlélni a kritikus pár hetet vagy hónapot. Pedig az orvosok nem győzik hangsúlyozni a prevenció fontosságát.

Pl. a száraz sóterápia alkalmazását is már a tünetek megjelenése előtt érdemes elkezdeni, amivel akár el is felejthetjük a zsebkendőket és a szemcseppeket. Még a tünetek jelentkezésekor sem késő végigcsinálni egy kúrát, ami nagymértékben megkönnyíti életünket az allergiaszezonban!

Az Indiso Sóklinikákon ki is próbálhatod a sóterápiát!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!