Az idő előtti bőröregedés okai és kivédése

Az idő előtti bőröregedés okai és kivédése

Címlap / Stílus / Test / Az idő előtti bőröregedés okai és kivédése

A médiából mindenhonnan olyan tippeket sugároznak felénk, amik segítségével szépségünket és fiatalságunkat sokáig megőrizhetjük. Bár sokan komoly összegeket otthagynak az esztétikus megjelenésért, rossz szokásaikkal éppen elősegítik bőrük öregedését.

Veszélyes barnaság

A szoláriumozás ismét egy olyan kérdés, amiben nincs egységes vélemény, hiszen ahány szakértőt kérdezünk meg, annyi választ kapunk károsító, vagy éppen gyógyító hatásait illetően.

Egyesek kifejezetten tiltják a szoláriumozást, mások szerint nincs benne kivetnivaló, de az biztos, hogy a túlzásba vitt barnulás valóban halálos veszélyeket hordoz magában.

Nem csupán emiatt érdemes kerülni a rendszeres szoláriumozást, hanem azért is, mert hihetetlen mértékben felgyorsíthatjuk vele a bőröregedést. Ez egyébként nem csupán a mesterséges barnulásra, hanem a napozásra igaz.

Az UV-védelem nem kizárólag a bőrrák ellen hasznos, segítségével megelőzhetjük a pigmentfoltok, szeplők és ráncok megjelenését, erősödését, továbbá számos más bőrhibát is elkerülhetünk. 

Öregítő dohányzás

Sokan sebezhetetlennek érzik magukat, és egész bátran, a legapróbb lelkiismeret furdalás nélkül gyújtanak rá, pedig minden egyes szál cigaretta nyomot hagy az egészségen és a szépségen egyaránt.

A dohányzás következtében a bőröregedés hihetetlen mértékben felgyorsul, ráadásul jóval látványosabb lesz.


Ez történik a testeddel, ha leszoksz a cigiről! Előnyök már 8 órán belül


Gondoljunk csak bele: ha a szmog ellen sok keleti országban maszkot viselnek, akkor mit tesz a füst a szervezetünkkel, és a bőrünkkel, hajunkkal, amikor a belső szennyezésen felül kívülről is megtapad rajta?

Aki szeretne sokáig fiatalnak tűnni, az első lépésként hagyja el a rendkívül káros cigarettát, hiszen már ezzel az egyetlenegy változtatással is éveket lehet letagadni a korból – a friss illatokról és a gyorsabb regenerálódásról nem beszélve.

Problémás szemkörnyék

A szem nem csupán a lélek tükre, az egészségről is árulkodik annak, aki hajlandó rá odafigyelni.

Egy érdekes ága ennek a vizsgálódásnak az íriszdiagnosztika, de sokkal kevésbé mélyreható tünetekkel is szembesülhetünk a mindennapok során.

Kétségtelenül öregíti az arcot, ha a szemek karikásak, a szemkörnyék sötét, elszíneződött, a szem alatti terület duzzadt.

Ezek a szimptómák utalhatnak allergiára, túlságosan stresszes életvitelre, helytelen táplálkozásra, továbbá belső szervi gondokra. Neked is ajánlatos magadba nézned, ha a reggelt folyamatosan korrektorral kezded, és még úgy sem tökéletes a végeredmény.

Az egészséges életmód az első lépés a szemkörnyék kisimítására, csak utána jöhetnek a hasznos krémek és a legvégső segítség lehet a leheletnyi smink.

Kevésbé rugalmas bőr

Idővel természetes, hogy a bőr veszít feszességéből, rugalmasságából, ez gyakorlatilag kivédhetetlen.

Egy nő esetében főleg nehéz gátat szabni a tüneteknek, tekintve akár a várandósságot, akár a havi szinten is normálisan jelentkező, majd alábbhagyó vizesedést.

A rugalmatlan bőr hátterében mindazonáltal akár olyan egyszerű okok is állhatnak, mint a vízhiány, a túlzásba vitt alkohol- vagy koffeinfogyasztás.

Természetesen a jelentős súlyingadozás is árt a bőr feszességének, ami főleg akkor veszélyes, ha egészségtelen táplálkozással és a mozgás mellőzésével jár.

A rugalmasság megőrzéséhez a külső-belső hidratálás létfontosságú, sajnos utólagosan helyreállítani a bőr feszességét sokkal nehezebb, mint magát a problémát megelőzni.

Idő előtti ráncosodás

A ráncosodás pontos okát meglehetősen nehéz megállapítani, hiszen gyakorlatilag minden hozzájárul ehhez a kivédhetetlen folyamathoz.

Idővel így se, úgyse tudjuk teljesen elkerülni, de nyilvánvalóan mindenki szeretné visszaszorítani megjelenésének mértékét. Ehhez képest nem feltétlenül étkezünk, élünk bőrbarát módon, márpedig az odafigyelés hiányában a krémek sem tudnak csodát tenni.

A ráncosodás kiküszöbölése során létfontosságú a káros szenvedélyek mellőzése, a megfelelő étkezés és a folyadékpótlás.

Idővel javasolt vitaminokat, ásványági anyagokat pluszban magunkhoz venni, továbbá minél előbb érdemes elkezdeni szemkörnyékápolókat használni.

Végre egy ok, ami a néhány pluszkiló mellett szól: ha nem diétázunk a végletekig, a minimális „feleslegnek” köszönhetően ráncaink sem lesznek olyan feltűnőek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást