Az Oroszlánok feltűnösködők? Előítéletek a zodiákusokkal szemben

Az Oroszlánok feltűnösködők? Előítéletek a zodiákusokkal szemben

Címlap / Életmód / Ezotéria / Az Oroszlánok feltűnösködők? Előítéletek a zodiákusokkal szemben

Ennek oka nem csupán abban keresendő, hogy az asztrológia szerint sem csak a napjegyünk határozza meg a személyiségünket, hanem számos más tényező befolyásolja. De vajon milyen helytelen előítéletek bizonyulnak alaptalannak, ha a napjegyeket vesszük közelebbről figyelembe?

Kos

A Kosokkal szemben élő leggyakoribb kritika az, hogy fejjel mennek a falnak, egyszerűen nincs türelmük gondolkozni, vagy másokra is odafigyelni, csak a saját céljuk lebeg a szemük előtt. De mi igaz ebből? A Kosok valójában sokkal inkább egyfajta katalizátorként működnek, cselekvésre ösztönöznek másokat.

Az előítéletekkel szemben nem azért ilyenek, mert azt akarják, hogy mindenki rájuk figyelnek: egyszerűen folyamatosan keresik, kik is ők valójában és persze mire képesek, meddig mehetnek el. Az önismeretre pedig a legjobb mód, ha új dolgokat próbálunk ki. 

Bika

A Bikák önfejűsége messze földön híres, akárcsak a stabilitással megfűszerezett konzervatívságuk. A Bikák azonban nem azért makacsok, hogy másokat bosszantsanak, hanem mert annyira kitartóak és céltudatosak, ami a többi jegy számára már-már felfoghatatlan. Tény, hogy a Bikának is előnyére válhat az, ha kicsit tud a szándékaiból engedni, de a többieknek is észre kell venni, hogy a kitartás sokkal nagyobb arányban hoz előnyt, mint hátrányt. 

diignat/depositphotos.com

Ikrek

Az Ikrekről a legáltalánosabb sztereotípia az, hogy hajlamosak ferdíteni a valóságon és mindenkinek azt mondják, amit az illető hallani akar. A valóság ugyanakkor nem az, hogy az Ikrek direkt hazudnának másoknak és manipulálni próbálják a körülöttük élőket.

Sokkal inkább arról van szó, hogy utálnak konfrontálódni, megsérteni az embereket, ezért amikor csak tehetik, kerülik a konfliktusokat és inkább ferdítenek, ha kell. Jól alkalmazkodnak, simulékonyak és kiválóan kommunikálnak – de nem azért, hogy becsapjanak.

Rák

A Rákok egy életen át magukkal viszik érzelmességük keresztjét, aminek köszönhetően hiper-érzékenynek tekintik őket. De tényleg így van? Egyértelműen van alapja ennek az előítéletnek is, hiszen a Rákok valóban a legérzelmesebb jegyek közé tartoznak.

A kérdés az, hogy ezért haragudhatunk rájuk? Nehezteljünk azért, mert valaki ennyire törődik másokkal? Alul kellene értékelnünk a fejlett érzelmi intelligenciát? Aligha! Persze, a rosszabb napjaikon a Rákok magukkal is nehezen jönnek ki, de ugyanez valószínűleg minden jegyre ráhúzható.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást