Gyermekkorodban talán neked is mondták a szüleid, hogy bizonyos ételekből nem szabad enned azelőtt, hogy meg lennének mosva vagy sütve, főzve. Talán még felnőve sem gondolunk bele igazán, hogy mennyi ilyenkor kapott tanács szolgálja ténylegesen a javunkat, vagy egyszerűen bizonyos dolgokat csak elengedünk a fülünk mellett. Ami a különféle élelmiszereket illeti, bizony sokról nem hiába mondták, hogy vigyázz velük, ugyanis ételmérgezésed is lehet tőlük.
1/5 Saláta
A saláta, legyen szó bármelyik élelmiszerboltokban vagy piacokon fellelhető fajtájáról, egy roppant egészséges zöldség. De akkor hogyan válhat veszélyessé? Nos, egyrészt úgy, hogy a salátaföldeket nem feltétlenül teljesen tiszta vízzel öntözik, és ha trágya kerül az öntözőrendszerbe, az állatok ürülékéből származó baktériumok a salátára kerülhetnek.
Hogy ne legyen bajod a salátától, próbálj meg egész fejet vásárolni belőle, majd távolítsd el a külső leveleit, és ezután alaposan mosd meg. Utóbbi lépést pedig akkor se hagyd ki, ha éppen zacskós, darabolt salátát vettél, hiszen az apró darabkák csak még könnyebben szennyeződhetnek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!