Ma már el sem tudnánk képzelni az otthonunkat fagyasztó nélkül, hiszen ez a konyhai berendezés alapjaiban könnyíti meg az életünket. Noha tény, hogy bizonyos ételeket jó ötlet eltenni a későbbiekre, azért van pár dolog, amit mégse lenne szabad a fagyasztóba raknod. Eláruljuk, pontosan melyek ezek!
Bizonyos zöldségek, gyümölcsök
Azok a gyümölcsök és zöldségek, amelyek magas víztartalommal rendelkeznek, nem fogják túlélni hosszú ideig a fagyasztóban. Ebbe a listába többek között az uborka, a zeller és a görögdinnye egyaránt beletartozik, hiszen a nagyon hideg levegő hatására kristályok keletkeznek bennük. Így akárcsak a krumpli esetében, úgy itt is kellemetlen állagú, pépes, kásás zöldséget és gyümölcsöt kapsz végeredményül.
Van, amit jobb fagyasztott állapotában megvenni a boltokban.
Kiolvasztott hús
Ha elővettél a fagyasztóból húst, kiolvasztottad, majd rájöttél, hogy ekkora mennyiségre mégsincs szükséged, semmiképp se tedd vissza őket a fagyasztóba. A már kiolvasztott húsfélék ugyanis sokkal jobban ki vannak téve a veszélyes baktériumoknak, mint azok, amelyek még nem lettek betéve a fagyasztóba.
A legjobb, ha megsütöd/főzöd a húst, és csak utána, már elkészített állapotában teszed vissza a fagyasztóba, így ugyanis az egészségedre sincs káros hatása.
Rizs és tészta
Egészségügyi szempontból sem a rizstől, sem a tésztától nem lesz bajod, de a minőségük alaposan leromlik egy fagyasztást követően. Igen, még akkor is, ha már előre megfőzted őket, és úgy teszed be a fagyasztóba, szósszal vagy a megsütött húsokkal összekeverve.
Az állaguk teljesen megváltozik, és kásás, pépes, gyorsan szétmálló hatásúvá válik, így cseppet sem lesz kedved fogyasztani őket. Inkább próbálj meg kevesebbet főzni egyszerre.