Tej
Noha a minőségét tekintve a fagyasztóban nem lesz különösebben baja a tejnek, és ha iszol belőle, nem fogsz egészségügyi gondokat tapasztalni, de valószínűleg nem sok kedved lesz ilyen állapotban fogyasztani.
Az alacsony hőmérséklet hatására a tej összetevői ugyanis különválnak egymástól, és egy furcsán darabos, vízszerű egyveleget kapsz, ami nem igazán hasonlít a tejre. Az tuti, hogy sem a kávéhoz, sem a gabonapehelyhez nem passzol ez az állag, így kár is a fagyasztóban tárolni.
Burgonya
A krumplinak kimondottan magas a víztartalma, így ha a fagyasztóba rakod őket egy időre, a végeredmény afféle puha, szinte már pépszerű burgonya lesz, amit nem sok mindenre tudsz használni. Ezért nem is érdemes az előre felszelt, sült krumplinak szánt burgonyát a fagyasztóban tárolni a későbbiekre, mert nem lesz jó állaga a sütést követően.
Ha viszont már megfőzted, és kész ételt szeretnél eltenni, annál ez a szabály nem él: főzött állapotában szerencsére nem válik olyan pépessé a krumpli.
Tojás
Sose tegyél tojást a fagyasztóba, hiszen ezzel nem tudod meghosszabbítani az élettartamát; cserébe azonban elég komoly egészségügyi problémáknak teheted ki magad. Amikor ugyanis nagyon alacsony hőmérsékleten tárolod a tojást, a benne található víz elkezd ugyan megfagyni, de emiatt a mérete is megnő. Így a héj lassan elkezd megrepedni, és a környezetében található baktériumok gyorsabban belekerülnek.
Ha mindenképpen el akarod tenni a fagyasztóba a tojást, inkább törd fel, majd verd fel őket, és egy jól zárható zacskóban, vagy esetleg ételhordó dobozban helyezd be őket.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!