Jó, ha bizonyos élelmiszerekből tartalékolsz a konyhádban, hogy ha megéhezel, bármikor finom ételt készíthess és jóllakhass anélkül, hogy el kellene menned otthonról megvenni a hozzávalókat.
2/6 Fűszernövények
Beszerezhetsz többféle cserepes fűszernövényt. Ezek akár egy évig is elállnak lefagyasztva, minőségromlás nélkül. Ha nincs hely számukra a konyhádban, vagy meg szeretnéd előzni, hogy elbokrosodjanak, akkor vágjál le belőlük néhány szálat, mosd meg, majd rakd zacskóba és tedd be a mélyhűtőbe.
Ha így jársz el, később, amikor főzöl, csak kinyitod a mélyhűtő ajtaját, előkeresed a megfelelő fűszernövényt, lenyesel belőle egy darabot, és beleteszed az ételbe. Fagyaszthatsz le például rozmaringot, zsályát, kakukkfüvet, kaprot, oregánót, snidlinget vagy petrezselymet.
A frissen behűtött fűszerek sokkal intenzívebb aromát adnak az ételeknek, mint a szárítottak, és eredeti élénk színüket is megőrzik. Fűszerkeverékeket is készíthetsz, ha összeillő fajtákból kis csokrokat kötsz. Ezeket a főzés során felhasználhatod például a rizsköretek, sült húsok ízesítéséhez. Csak a bazsalikom nem alkalmas fagyasztásra: kiengedés után megbarnul és elveszti az ízét.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!