3 eldugott hazai falvacska, amit érdemes élőben is látnod

3 eldugott hazai falvacska, amit érdemes élőben is látnod

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 3 eldugott hazai falvacska, amit érdemes élőben is látnod

Óbánya

Ha Baranya megyébe, Pécs környékére, vagy a Mecsekbe tervezel kirándulást, fedezz fel egy igazi gyöngyszemet, és látogass el Óbányára, melyet a magyar Svájcként is szoktak emlegetni. Az egyutcás sváb falvacska a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet egyik szűk völgykatlanában húzódik, dombokkal körülölelve, melyek között az Öreg-patak csordogál, átszelve a falut.

Takaros, színes házaival, borospincéivel, tiszta levegőjével és a településről minden irányba nyíló csodálatos panorámájával könnyen meghódítja az ide látogató turistát Óbánya, nem csoda, hogy egyre népszerűbb kiránduló célponttá vált az utóbbi években.

A kanyargós szerpentin utakon a megközelíthető faluból izgalmas túraútvonal vezet a sűrű erdővel borított dombok és hegyek között, a túra során több kisebb vízesést is megcsodálhatsz. Ha nem riadsz meg a meredekebb ösvénytől sem, kaptass fel a Cigány-hegyi kilátóig, melynek tetejéről az egész környéket belátni

Óbánya
istockphoto

Jósvafő

A méltán közkedvelt osztálykirándulási célpont, a kevesebb mint 250 lelket számláló Jósvafő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól mintegy 65 kilométerrel északra, az Északi-középhegységben található. Az Aggteleki Nemzeti Parkhoz tartozó Aggteleki-karszt közepén húzódó kis község rengeteg természeti és építészeti kincset rejt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 1999. óta műemlékvédelem alatt áll, a faluhoz tartozó Baradla-barlang pedig felkerült az UNESCO Világörökség-listájára.

A világszerte híres barlang mellett a helyiek vendégszeretete, a táj festői szépsége és a faluban uralkodó idilli nyugalom a fő vonzereje a környéknek, ahol nappali és éjszakai szervezett túrák keretében is felkeresheted a település főbb látnivalóit.

A Tengerszem-tó, a Turulmadaras hősi emlékmű, a Millenniumi emlékpark, az Ófalui főtér, a Tájház és a Malom tartoznak a legnépszerűbb látnivalók közé, de ha valami igazán különleges kalandra vágysz, akár felszín alatti túrákra is van lehetőség a környéken.

Jósvafő
outdooractive.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást