Ebből a tesztből kiderül, hogy milyen a testalkatod! Mielőtt fogyókúráznál

Ebből a tesztből kiderül, hogy milyen a testalkatod! Mielőtt fogyókúráznál

Címlap / Életmód / Egészség / Ebből a tesztből kiderül, hogy milyen a testalkatod! Mielőtt fogyókúráznál

A következő tesztből kiderítheted, hogy ektomorf, mezomorf vagy endomorf testalkatod van.

0%

Milyennek neveznéd az alakodat az alábbiak közül?

Milyen az emésztésed?

Milyennek mondanád a vállaidat?

Izmosnak tartod magad?

Hogy állsz a fogyással?

Erős csontozatúnak tartod magad?

Milyen típusú edzésformát szeretsz csinálni?

Ektomorf, mezomorf vagy endomorf? Ez a teszt elmondja, milyen a testalkatod!
Te egyértelműen ektomorf típus vagy.

Ektomorf testalkat jellemzői

Ez azt jelenti, hogy életed során nem egyszer megjegyezték már, hogy túl vékony vagy, noha te erről egyáltalán nem tehetsz. Sosem tudtál gyorsan hízni, és hiába eszel, a gyors emésztésed miatt akkor sem igazán kerül rád plusz kiló. Ez az izomépítésben is nehézségeket okoz, mivel akárhogy igyekszel, edzel, nem leszel izmosabb, csak fittebb. Vékony testalkatod miatt sokan azt hiszik, hogy gyenge vagy, de ez egyáltalán nem igaz. Azonban tudnod kell, hogy ha tényleg hízni szeretnél, meg kell előre tervezned, mikor mit eszel, mert csak így tudsz ténylegesen egészséges izmokat építeni.
Mezomorf

Mezomorf testalkat jellemzői

Te egy mezomorf típus vagy, amit sokszor az átlagos kifejezéssel illetnek, mert a két véglet között helyezkedsz el.
Szerencsés alkat vagy, mert bár nem vagy túl vékony, túlsúlyosnak sem lehet nevezni téged, és a hízással-fogyással sosem volt különösebben gondod. Néha meglehet, hogy felszalad rád pár plusz kiló, ha nem figyelsz, de nagyon gyorsan meg is tudsz tőlük szabadulni, és az izomépítés sem okoz nehézséget számodra. Csak azt kell tudnod, hogy ez sajnos nem tart örökké, és egy bizonyos életkor felett már nehéz lesz mindig visszazökkenni az eredeti formádhoz, úgyhogy próbálj meg az állandóságra törekedni.
Endomorf

Endomorf testalkat jellemzői

Az endomorf típusnak élete során folyamatosan meggyűlik a baja a súlyával. Néha még akkor is hízol, ha csak egy kicsit tartasz "csaló napot" a diétádban, és nem érted, miért ilyen lassú az emésztésed. Sosem voltál vékony típus, de volt, hogy sikerült leadnod pár kilót - azonban ez gyorsan vissza is szaladt rád. Tévhit, hogy egy endomorf testalkat nem lehet egészséges! Ha az étkezésed megfelelő, akkor a súlyod kevésbé számít, mert az életviteled a legfontosabb. Csak arra figyelj, hogy ez így is maradjon, és egy kis mozgást is belecsempéssz a napodba.

Oszd meg az eredményed:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást