Divat / Stílus

Milyen a testalkatod? Így derítheted ki, melyik típusba tartozol, és mit kéne viselned

Milyen a testalkatod? Így derítheted ki, melyik típusba tartozol, és mit kéne viselned

Számtalan előnye van annak, ha tisztában vagy azzal, milyen a testalkatod! A szakértők 5 típust különböztetnek meg egymástól, és úgy vélik, mindenkinek tudnia kellene a sajátját, hiszen ez alapján érdemes kiválasztanunk, milyen fazonú ruhákat viselünk. A jól megválasztott darabok óriásit dobhatnak a megjelenéseden! Lássuk, melyik testalkatot mi jellemzi, és ebből kiindulva mit kellene hordanod.

1. Alma alkat

Ha a vállaid és a derekad nagyjából ugyanakkorák, akkor valószínűleg az alma testalkatúak közé tartozol. Ilyenkor nincs túl nagy különbség ezen testrészek, valamint a csípőd mérete között. Ha hízol, akkor leginkább a derekadra szaladnak fel a plusz kilók, és jellemző lehet a szélesebb comb is. Sokan azt gondolják, ebbe a kategóriába a teltebb nők tartoznak, de valójában a vékonyak is ugyanúgy bepasszolhatnak az alma típusúak közé, hiszen itt ami feltűnő, az a váll-csípő-derék megegyező, szélesebb méretei. Például Catherine Zeta-Jones is ide tartozik! 

Öltözködés terén neked érdemes a térdig érő ceruzaszoknyákat, A-vonalú ruhákat, V-kivágású pólókat és trikókat viselned.

A célod, hogy elvond a figyelmet a kerekebb hasi területről, és inkább a vállaid fölé, valamint a lábaidra irányítsd a figyelmet.

 

 

 

2. Körte alkat

A körte típus jellemzője, hogy a csípő szélesebb, mint a vállak (ezek inkább keskenyebbek), a fenék pedig általában kerek. Amikor esetleg felszalad rád némi plusz kiló, az leginkább a combjaidon, derekad környékén látszik meg igazán. Ilyen testalkattal rendelkezik például Khloe Kardashian is!

Te szerencsés helyzetben vagy, hiszen elég sok mindent hordhatsz nyugodt szívvel. A célod, hogy a figyelmet karcsú csípődre irányítsd, ezért ne félj viselni feltűnőbb felsőket.

A pánt nélküli darabok, élénk vagy világos színek, valamint a magasított derekú nadrágok szuperül állnak neked; ehhez nyugodtan társíts derékig érő pulóvert is akár. Arra viszont figyelj, hogy a csípőnadrágokat inkább ne hordd, mert ezek szélesebbé tesznek optikailag.

 

 

 

3. Homokóra alkat

A homokóra az egyik leghíresebb, és a nők körében leginkább áhított alkat. Ők azok, akik széles derékkal és vállakkal rendelkeznek, amihez keskeny csípő társul, ezek között pedig szemmel is nagyon jól látható a különbség. Arányosak és rendkívül nőiesek. Ezt a csapatot erősíti például Sofia Vergara is.

Öltözködés terén talán a legszerencsésebb alkatról beszélünk, hiszen kevés dolog van, ami nekik ne állna jól.

A legjobb döntés, ha testhez simuló darabokat választasz, amelyek kiemelik az arányaidat: farmernadrágok, trikók, feszülős ruhák egyaránt jöhetnek. Neked inkább a bő pólókat és zsákruhákat kellene mellőznöd, hiszen ezek nem túl előnyösek, ráadásul elrejtik az alakodat mások elől.

 

 

 

4. Oszlop alkat

Sokan fiús alkatként is emlegetik ezt a típust, de ez egyáltalán nem negatívum, hiszen aki ide tartozik, valójában nagyon is szerencsés. Jellemző, hogy az arányok szinte mindenhol megegyeznek, azaz a vállaid, csípőd, derekad szélessége keskeny, és nagyjából ezek ugyanakkorák. Ilyen testalkat például Katie Holmes is!

És hogy mitől előnyös? Leginkább attól, hogy nagyjából bármit viselhetsz, neked minden jól fog állni!

Ha viszont igazán szuper öltözékre vágysz, válaszd azokat a darabokat, amik a mellekre helyezik a hangsúlyt (például egy fodros, mintás felső) vagy olyat, ami a csípődre irányítja a figyelmet (egy A-vonalú ruha erre tökéletes). A testhez simuló ruhákat inkább mellőzd, ezek ugyanis kevésbé mutatnak jól rajtad, és “lapossá” tehetnek.

 

 

 

5. Fordított háromszög

Ezt a típust leginkább az jellemzi, hogy a vállak lényegesen szélesebbek, mint a derék; mintha egy fordított háromszögről lenne szó. Ez atletikus, sportos megjelenést kölcsönöz viselőjének, leginkább az alsó területeken, miközben a mellek általában nagyobbak. Ilyen típus a híres modell, Naomi Campbell is.

Mivel neked inkább a felsőtested a szélesebb, a célod öltözködés terén az, hogy innen elcsald a figyelmet az alsóbb területekre.

Ne viselj széles, bő pólókat, ezeket pedig pláne ne társítsd feszülős nadrágokkal, hiszen így még inkább növeled a különbséget optikailag. A legjobb, ha A-vonalú szoknyákat, bővebb nadrágokat választasz, hogy ezekkel a trükkökkel kompenzáld az eltérő arányokat.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást