Gondoltál már arra, amikor egy réten sétáltál, hogy a pásztortáskát vagy pipacsot akár meg is ehetnéd? Ezek mind egészséges táplálékok. Ismerj meg néhányat közülük! Cikkünkhöz a Marie-Claude Paume: Ehető vadnövények ‒ Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása (Bioenergetic Kft. 2013) című könyvet használtuk.
1/8 Erdei szamóca
Savanykás, édeskés ízű. Júniusban és júliusban szedhető. Nagyon gazdag C-vitaminban, foszforban, mészben és vasban. Hatásos vérszegénység és magas vérnyomás esetén. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A makrobiotikus táplálkozásban is helye van, mivel „jin” gyümölcs. Levelei is sok C-vitamint tartalmaznak. A benne lévő csersav összehúzó hatású, így gyorsítja az emésztést.
Fogyaszthatod magában, gyümölcssalátába vagy fagylaltba keverve. Főzni nem érdemes, mert ízetlenné válik, és lebomlanak benne a vitaminok.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!