7 egyszobás lakás lenyűgöző tárhelyekkel és hasznos megoldásokkal

7 egyszobás lakás lenyűgöző tárhelyekkel és hasznos megoldásokkal

Címlap / Otthon / Dekor / 7 egyszobás lakás lenyűgöző tárhelyekkel és hasznos megoldásokkal

Boldog vagy, mert végre van egy saját lakásod? Gratulálunk! Kedvedet pedig az se szegje, ha csak egy aprócska minigarzonra futotta, hiszen a praktikus megoldásoknak hála még a legkisebb otthonokban is remekül el lehet pakolni a holmijainkat. Nézzünk néhány szuper megoldást!

Elválasztófüggöny

Az aprócska, egyterű lakásokban a gondot többnyire az okozza, hogy némi intimitást csempésszünk az ágyunk köré, ezt pedig csak úgy tehetjük meg, ha elválasztjuk a lakás többi részétől.

Szerencsére erre is számtalan praktikus megoldás létezik, az egyik, ami talán a legszebben mutat, egy elválasztó függöny.

Csupán annyi a feladatod, hogy rögzíts a plafonra egy függönykarnist és függessz fel egy szép, földig érő függönyt. Ezt bármikor elhúzhatod és olyan érzésed lesz, mintha több szobából állna a lakásod.

Ágy alatti tárolók

A kis lakások kulcskérdése mindig a tárolás. A leg helytakarékosabb megoldás, ha függőleges irányban lopunk el a térből. Az egyik legjobb mód erre az ágyak alá épített fiókos megoldás.

Ha galériaként megemeljük az ágyat, alatta hatalmas fiókos tárolókat hozhatunk létre. Nemcsak ágyneműk, textíliák vagy szezonon kívüli ruhák tárolására alkalmas, hanem iratokat, könyveket és nagyobb irodai holmikat is elsüllyeszthetünk benne.

Hely a ruháinknak

Az aprócska lakásokban az elválasztás mellett a gondot a ruháink elpakolása okozza.

Egy szekrénysor igen nagy helyet igényel, de léteznek olyan praktikus tárolási módszerek, amelyeket a legkisebb otthonokban is alkalmazhatunk.

Jó megoldás lehet például a komód fölé elhelyezett hosszabb rúd, amelyre akasztóstól feltehetjük a ruháinkat.

Igaz így eléggé szem előtt vannak a ruháink, mégis jól mutatnak, ha például színek szerint akasztgatod fel őket.

Ha sok a könyved…

Ha sok a könyved, de a lakásodnak nagy a belmagassága, akkor bátran pakolhatsz „felfelé” is. Szerezz be egy olyan könyvespolcot, aminek a tetejét csak létrával éred el.

A felső sorokban rendezd azokat a könyveidet, amiket csak ritkán veszel elő, majd állíts egy létrát a polc mellé, ha szükség van rájuk, akkor bármikor felmászhatsz érte.

Nagyon jól fog mutatni, olyan lesz a lakásodnak ezen oldala, mintha egy mini könyvtár lenne.

Galéria

A magas belmagassággal rendelkező aprócska lakásokban, minigarzonokban gyakori, hogy galériával bővítik a lakható területet.

Nem kell azonban fél lakás nagyságú galériára gondolni, elég, ha készíttetsz egy ágyméretűt. Így a lakásod ugyanolyan világos marad, mint korábban, a galéria nem fog besötétíteni.

Alatta helyet kaphat a kanapé és egy kis dohányzóasztal is. Imádni fogod ezt a kis kuckót.

Hely a biciklidnek

Ha inkább kihagyod a tömegközlekedést, nincs autód sem, ezért inkább mindenhova biciklivel mész, akkor kell egy olyan helyet találnod a kerékpárnak, ahol tárolhatod.

Amennyiben nem szeretnéd a folyosón tárolni, mert félted vagy nem akarod vele zavarni a szomszédokat, akkor tartsd a lakásban.

Hogyan? Csak rögzíts a falba két polctartó vasat, majd függeszd fel erre a biciklit. Így biztosan nem lesz útban és bármikor lekaphatod a falról.

Ebédlő, asztal, sziget, pult

Alig fél négyzetméteren létrehozhatod az ebédlődet egy ilyen falra szerelt sziget segítségével.

Ezzel nemcsak megoldod a konyharész és nappali közti térelválasztást, de a főzések alatt is egy plusz felület nyersz, amin előkészülhetsz.

Támla nélküli székeket tolj köré, hiszen így levegős marad a tér.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást