Egy elfeledett zöldség: 6 mennyei recept cikóriával

Zabolai Margit
Írta: ,
Egy elfeledett zöldség: 6 mennyei recept cikóriával

A cikóriát a legtöbben a kávéból ismerjük, pedig érdemes kipróbálni a kesernyés ízű, különleges zöldséget, mivel télen remek vitaminforrás lehet, ráadásul sokféleképpen, változatosan elkészíthető. Mutatunk néhány ötletadó receptet!

Rakott cikória
Hozzávalók: 4 cikória, só, 5 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 5 dl tej, csipetnyi reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt, 4 szelet szendvicskenyér.

Elkészítés:

A megtisztított cikóriát a tövénél ék alakban vágd be, és emeld ki a csumáját, erre nem lesz szükség. 10 percig főzd a cikóriákat sós vízben, majd vajjal kikent tepsiben fektesd őket egymás mellé, és öntsd fel a vajon megfuttatott lisztből és tejből kikevert mártással, amit szerecsendióval fűszereztél. Szórd meg az egészet reszelt sajttal, majd sütőben süsd aranybarnára. Pirítósszeletekkel körítve tálald.
Almás cikória saláta
Hozzávalók: 50 dkg cikória, 2 alma, 2 evőkanál citromlé, 20 dkg dió, 1 evőkanál borecet, 3 olaj.
Elkészítés:
A meghámozott, kicsumázott almát vágd vékony csíkokra és csepegtesd meg citromlével. A megtisztított, megmosott cikóriát bontsd leveleire, és bélelj ki vele egy lapos salátás tálat. szórd rá az almát és a megtisztított diót, az olajat keverd el a sóval és a borssal, majd locsold a salátára.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)