VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A cikóriát a legtöbben a kávéból ismerjük, pedig érdemes kipróbálni a kesernyés ízű, különleges zöldséget, mivel télen remek vitaminforrás lehet, ráadásul sokféleképpen, változatosan elkészíthető. Mutatunk néhány ötletadó receptet!
Rakott cikória
Hozzávalók: 4 cikória, só, 5 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 5 dl tej, csipetnyi reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt, 4 szelet szendvicskenyér.
Elkészítés:
A megtisztított cikóriát a tövénél ék alakban vágd be, és emeld ki a csumáját, erre nem lesz szükség. 10 percig főzd a cikóriákat sós vízben, majd vajjal kikent tepsiben fektesd őket egymás mellé, és öntsd fel a vajon megfuttatott lisztből és tejből kikevert mártással, amit szerecsendióval fűszereztél. Szórd meg az egészet reszelt sajttal, majd sütőben süsd aranybarnára. Pirítósszeletekkel körítve tálald.