Egészség és boldogság célok ősszel

Egészség és boldogság célok ősszel

Címlap / Életmód / Egészség / Egészség és boldogság célok ősszel

Az időjárás hűvösebbre fordult, ezért nem csak az esőcseppek de a kedvünk is esni kezd.

Azért van még néhány hét meleg, de a szezonváltás elkerülhetetlen. A legtöbb ember az őszt kedveli a legkevésbé, pedig varázslatos időszak. Gondoljunk csak a rozsdaszínbe öltözött fákra, a gesztenyére, vagy a meleg pulóverekre.

Mit teszünk ilyenkor egészségünkért és jó közérzetünkért? Ne hangolódjunk le egy pillanatra sem, hisz kezdődik a sütőtök szezon, az esős napokkal együttjáró csizma, a levelek zizegése és az iskolakezdet energiahulláma. Miért ne lehetne az ősz a kedvenc évszakunk?

A változás az élet része – különös dolog ez, szeretnénk mindig változtatni és újítani. Ez természetes út a boldogság és egészséges élet felé.

Szezonális étrend

Szőlő, szilva, dió, alma, körte mind mind most érik be. Egészségre gyakorolt hatásaik nem is kérdésesek. A féhér szőlő jótékony a tüdő- és májbetegségekre, visszerek kezelésére. A piros szőlő hatásos tüdőbetegségek és asztma esetén, míg a sötét szőlő tisztítja a szervezetet, segít a légúti gyulladásoknál és vérszegénységnél.

A szilva alacsony nátriumtartalma miatt a szív- és érrendszeri megbetegedésekre ajánlott, valamint jelentős szerepe van a köszvény, reuma gyógyításánál.

Az alma erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést, vérszegénységet és az urológiai problémákat. Igaz, hogy megkívántál egy fürt szőlőt, vagy egy gusztusos almát? Szervezeted biztosan meghálálja, ha feltöltöd vitaminokkal.

A sütőtök könnyen emészthető, ezért már a legkisebbeknek is ideális táplálék. A népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként is ismerték. Alacsony kalóriatartalmú, így bátran diétázz sütőtökkel!

Mozgásban gazdag, stresszmentes élet

Az ősz kezdete ideális pillanat egy új ütemterv kidolgozására, amely hangsúlyt fektet a nyugalom keresésére és a testi-lelki egészségre. Érdemes megismerni új mozgási lehetőségeket: jóga, tánc, fitnessz, kocogás.
A sportnak fontos szerepe van a stressz elűzésében, hisz serkenti a vérkeringést, növeli az ellenállóképességet, megújít kívülről-belülről.

Több kikapcsolódás és pihenés

Nem vall lustaságra, ha a hétvégén kicsit tovább alszol a megszokottnál, hisz ilyenkor újul meg a tested és merít energiát a továbbiakhoz. Szánj időt magadra, családodra és barátaidra. Mozduljatok ki, élvezzetek minden együtt töltött percet, hisz az ősz alkalmas hosszú sétákra, hangulatos beszélgetésekre, családi főzicskézésekre.
Egy jó könyv a hangulatos olvasósarokban igazán ki tud kapcsolni és meg tud nyugtatni.

Hangulatteremtés otthonodban

Nem mindegy milyen környezetben próbálod megtalálni testi-lelki békédet. Egy-két apró változtatással a lakásodat is barátságos őszi hangulatba öltöztetheted. Elég egy díszpárna, egy puha pléd, vagy új konyhai törlő – és máris beköltöztetted az őszt otthonodba.

Gardróbfrissítés

Ideje elővenni a melegebb öltözékeket, lecserélni a vékony cuccokat az ősziekre. Szerezz be néhány új kényelmes és sikkes cuccot, ez minden nőnek szinte szükséglet szezonváltáskor. Elvégre a “nincs egy göncöm sem” megállapítás mindig ad okot egy kis bevásárlásra! 
A nyári cipőket ideje megtörölgetni és eltenni, helyet adva a csizmáknak és félcipőknek.
Mindez hozzájárul boldogságodhoz és jó közérzetedhez, ne hagyd lehangolni magad az esőtől és hidegtől! Megannyi vidám tevékenység és új célkitűzés vár rád ebben az évszakban.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást