Édes ébredés: 5 nyári palacsinta ötlet reggelire

Édes ébredés: 5 nyári palacsinta ötlet reggelire

Címlap / Életmód / Receptek / Édes ébredés: 5 nyári palacsinta ötlet reggelire

Egy csipet madárcsicsergés, nagy adag napsütés és egy kis nyári szellő: meg is van minden hozzávaló a tökéletes ébredéshez. Ezt már csak egy isteni reggelivel lehetne tetézni, és bár valószínűleg édesanyáink és nagymamáink süteményeinél te sem tudsz finomabbat elképzelni, mi mégis mutatunk 5 elképesztő palacsinta-receptet, amit nem csak te, de a gyerekek is imádni fognak!

Epres amerikai palacsinta

Hozzávalók a tésztához: 1.5 dl tej, 20 dkg finomliszt, 2 db tojás, 1 db tojásfehérje, 1 ek juharszirup (vagy nádcukorszirup), 1 ek porcukor, 40 g olvasztott vaj, 1 csomag sütőpor

Hozzávalók az öntethez: 5 dkg kristálycukor, 40 dkg eper, fél citrom leve

Elkészítés: Az epret szeleteld fel, közben a cukrot forrald fel 0,5 dl vízzel. Ezután a gyümölcsöt, a szirupot és a citromlevet turmixold össze, de ha szívesen megbolondítanád még egy kis extrával, a végén tehetsz bele néhány nagyobb darab epret is.

A tésztához keverd össze a cukrot, olvasztott vajat, tejet, szirupot, lisztet, sütőport és a két tojást, hogy egy sűrűbb masszát kapj, majd tedd az egészet két órára a hűtőbe. A tojásfehérjét sütés előtt verd puha habbá, majd forgasd bele a palacsintatésztába. Ezután a forró serpenyőbe körülbelül 4 evőkanálnyi tésztánként süsd  a korongokat világosbarnára. A díszítés már rád van bízva!

Gyümölcsös palacsinta torta

Hozzávalók a tésztához: 5 dl szénsavas ásványvíz, 7 dl tej, 50 dkg liszt, 4 ek kristálycukor, 4 tojás, 6 ek étolaj, 1 csipet só

Ízesítés: kedv szerint gyümölcsök (leginkább banán, málna, ribizli, eper), habtejszín, csokoládé, mogyorókrém, mascarpone, cukor

Elkészítés: A megszokott módszerrel és hozzávalókkal készítsd el a palacsinta tésztákat. Miután kihűlt kezdődhet is az ízesítés. Nyugodtan használhatsz lekvárt, feldarabolt gyümölcsöket, felvert habtejszínt a különböző rétegeknél, de akár összekeverhetsz egy kis mascarponét porcukorral, vaníliás cukorral és mogyorókrémmel; itt már tényleg csak az szab határt, hogy mennyire vagy édesszájú. A tetejét mindenképpen rakd tele málnával (persze mással is helyettesítheted), így nem csak az íz, de a látvány is ellenállhatatlan lesz.

Jeges palacsinta csoda

Hozzávalók a tésztához: 3 dkg vaj, 1,5 dl tej, 3 tojás, 1 teáskanál porcukor, 8 dkg liszt

Hozzávalók a töltelékhez: 10 dkg ribizli, 15 dkg meggy, 10 dkg málna, 2 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom, 3-4 mentalevél, 2 db vaníliás krémtúró, 1 evőkanál porcukor, fagylalt (lehetőleg vaníliás)

Elkészítés: Olvaszd meg a vajat, majd a tojást, a porcukrot és a tejet egy csipet sóval keverd habosra, miközben fokozatosan hozzáadod a lisztet, majd végül a vajat.

Ezután verd kemény habbá a tejszínt a vaníliás cukorral, vagdald bele a menta leveleket, és reszelj bele fél citrom héját. Ha kész, már sütheted is a palacsinta tésztákat.

Ha ezzel megvagy, a kész palacsinták felét kend meg vaníliás krémtúróval, szórd meg ribizlivel, majd tekerd fel. A másik felét tejszínhabbal, málnával és meggyel érdemes megkenni, végül pedig mindegyiket cukrozd meg. Már csak a fagylalt hiányzik mellé, de ha szeretnéd, csokoládéval is leöntheted.

Szeretet tálalva

Elkészítés: Süsd meg az amerikai palacsinta tésztáját az előző recept alapján (ezúttal lehet egy picit vastagabb).

Miután kész, hagyd kihűlni, majd vágj ki a közepéből ugyanakkora méretű, szív alakú formákat – ehhez bármilyen kiszúrót használhatsz, tehát a lehetőgek száma végtelen!

Eztuán a kivágott darabokat kend át természetes ételfestékkel (de akár a palacsinta mindegyik részét kiszínezheted), majd helyezd őket vissza a helyükre.

A tetejét bármivel ízesítheted, de mivel ennél a palacsintánál a látvány a legfontosabb, inkább valamilyen színben passzoló szirupot ajánlunk hozzá!

Dinnyés palacsinta

Hozzávalók ízesítéshez: 15 dkg dinnye, 3 dl habtejszín, 15 g porcukor (vagy folyékony édesítőszer)

Elkészítés: Kezdésképpen készítsd el a hagyományos palacsintatésztát (az előző receptben megtalálod a hozzávalókat, de ha szeretnél egy kis különlegességet belevinni, hozzáadhatsz 1-2 evőkanál natúr joghurtot is).

Ez egy igazán gyors recept, hiszen ha kész vagy, már csak össze kell turmixolnod cukrot és az dinnyét kemény habbá, és már töltheted is bele a tésztába.

Már most szólunk, hogy ez a fincsi reggeli (vagy desszert) tejszínhabbal és gyümölcssalátával tálalva a legfinomabb!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!