Egy finom meggyes süti, isteni vaníliakrémmel és csokibevonattal.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás 20 dkg vajas margarin 1 evőkanál barna cukor 35 dkg liszt 1 sütőpor 1 citrom leve 1 evőkanál holland kakaópor kb. 1,5 dl tej 50 dkg meggy
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding 6 dl tej 7 szem édesítő tabletta 5 dkg vajas margarin
A tetejére:
20 dkg étcsoki 1 evőkanál olaj 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.
A tésztához a margarint kihabosítjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta felét kivesszük, beletesszük a kakaót és a tejet. Alaposan elkeverjük. A tészta másik felébe citromhéjat reszelünk.
Egy 30×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A világos tésztát a sütőpapírozott tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaós részt. Belenyomkodjuk a meggyet.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg a tészta. Tűpróbával ellenőrizzük. A vanília pudingokat megfőzzük, édesítőszerrel ízesítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajas margarint.
Ezt a krémet a kihűlt tészta tetején egyenletesen elsimítjuk. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, hozzákeverjük a rumaromát.
A csokit rákenjük a vaníliás krémre. Egy villával hullámokat rajzolunk a csokiba. Hűtőbe tesszük a sütit, hogy a csoki megdermedjen.
Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.