A húsfogyasztás talán még sosem képezte annyira aktívan a viták tárgyát, mint most. Az arany középutat sajnos csak kevesen találják meg, pedig mint minden más, úgy a húsfogyasztás sem kizárólag fekete, vagy fehér. De az alábbi érdekességek talán téged is elgondolkoztatnak!
2/4 A húsfogyasztás nagymértékben hozzájárul a környezetünk károsításához
Mégis hogyan függ össze a húsfogyasztás a környezetvédelemmel? Valójában nagyon szorosan. Sajnos mindmáig kevesen tudják, de a húsipar fenntartása még annál is több káros anyag kibocsátással jár, mint amit a Földön a teljes közlekedéssel produkálunk. Édesvizünk kb. egyharmada megy el arra, hogy az állatokat itassuk, megfelelően higiéniai körülmények között tartsuk és húsukat feldolgozzuk.
1 kilónyi hús „előállításához” kb. 14 kg gabona szükséges, aminek a megtermeléséhez bizony rengeteg földre van szükség. Viszont 1 kg hús sokkal kevesebb ideig és kevesebb embernek elegendő, mint 14 kg gabona, tehát az állattartás környezetvédelmi szempontból egyáltalán nem gazdaságos.
Nem kifejezetten magunknak írtjuk az esőerdőket és égetjük fel a természetes növénytakarót azért, hogy gyermekeink számára termőföldhöz jussunk, hanem azért, hogy az állatokat, akiknek a húsát elfogyasztjuk, etethessük.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!