5 dolog, amivel számolnod kell, ha elvált férfival randizol

5 dolog, amivel számolnod kell, ha elvált férfival randizol

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amivel számolnod kell, ha elvált férfival randizol

Köztudott, hogy a házasságok igen jelentős része válással végződik, aminek nem csupán a kevésbé megfontolt döntések, hanem a későbbi összeférhetetlenségek is állhatnak a hátterében. Az mindenesetre biztos, hogy nem feltétlenül lesz könnyű a dolgod, néhány nehézséggel sok esetben számolnod kell.

Nehezebben fog túllépni

Ez főleg azokra a férfiakra igaz, akik hosszú éveken át, vagy akár évtizedekig éltek egy nő oldalán. Ronthat a helyzeten, ha nem a partnered kezdeményezte a válást, vagy tényleg úgy érezte, hogy a felesége volt élete szerelme.

Természetesen mindez idővel változhat, sőt jó eséllyel változni is fog.

A kérdés az, hogy mennyit vagy hajlandó várni azért, az elvált férfi lezárja a múltat? Sokan türelmesen vágnak neki az új viszonynak, hiszen tudják, hogy egy kapcsolaton sem könnyű túllépni, a házasságon, a számtalan közös élményen pedig főleg nem az.

Ugyanakkor a türelem záros időn belül elfogyhat, és sajnos arra is fény derülhet, hogy a partner csak menekülni kívánt, egyelőre nem tud, de igazán nem is akar túllépni a múltbeli eseményeken.

 

Előfordulhat, hogy összehasonlít

Ha az összehasonlításra szóban is sor kerül, akkor az ugyancsak arra enged következtetni, hogy a férfi még nem tudott túllépni az előző kapcsolatán.

Amennyiben a fejedhez vágja, hogy a felesége mit csinált másként, és az szerinte sokkal jobb volt, akkor sanszos, hogy időre lenne szüksége a továbblépéshez.

Természetesen mindez a nélkül végigmehet benne, hogy te abból bármit észrevennél, de ezt inkább tudomásul, mint zokon kell venni.

Mindenkire igaz, hogy időnként összehasonlítgatja magában a volt partnereit a jelenlegi kedvessel, és ezzel nincs is semmi gond, hiszen így vonjuk le a tanulságokat. A kézzel fogható eredmény az, ha végül arra jutunk, hogy most sokkal boldogabbak vagyunk, mint korábban.

Ha nem így van, akkor előfordulhat, hogy szóban is megemlítjük, méltatjuk az exet.

 

Az előző feleség sosem fog teljesen eltűnni

Ez nem csupán akkor lehet igaz, ha a kiszemelt részben még mindig kötődik a volt kedveshez, hiszen az évek során kikerülhetetlen, hogy számtalan más ponton összefonódjon az életük.

A legáltalánosabb dolog sajnos egy rettentően kényes témára, az anyagiakra vonatkozik. Magától értetődő kiadás a tartásdíj, ami a legtöbb leendőbeli szemét szúrja, hiszen az „extra kiadás” a közös kasszából kerül ki (s ezt ugyebár nagyon sok mindenre el lehetne költeni).

Az is tény, hogy nem minden válás ér véget gördülékenyen, békésen, időnként évekig megy a pereskedés, az ellentétek pedig állandóak.


5 lecke, amit egy huszonéves elvált nő a saját kárán tanult meg


Egy elvált férfi oldalán az ember lánya nyilván elfogult, csak igen kis eséllyel tudja átlátni és elfogadni a másik szempontjait, főleg, ha azok jelentős érvágással járnak.

 

A gyerekei a fontosabbak

Remélhetőleg te is olyan férfit választottál magad mellé, akire érdemes felnézni, s aki többek között az apaszerepben ugyancsak megállja a helyét.

Ha így van, akkor azzal is kalkulálnod kell, hogy a házasságából született csemeték elsőbbséget fognak élvezni veled szemben.

Persze ezt az erős kötődést, odaadást és önzetlenséget az ember csak akkor érti meg, ha saját magának is gyermeke születik.

De hogyan viszonyulj te magad azokhoz a csemetékhez, akikhez semmilyen közvetlen rokoni szál nem fűz? Viselkedj anyaként, vagy éppen ezzel riasztod el őket?

Hogyan fogadd el, ha a kedvesed inkább velük tölti a szabadidejét ahelyett, hogy veled lenne? Az ilyen és az ehhez hasonló dilemmák mindennaposak lesznek az életedben – legalábbis egy ideig garantáltan.

 

Lehet, hogy nem akar majd elköteleződni

Legalábbis nem úgy, ahogy azt korábban tette. Nem arról van szó, hogy egy elvált férfi minden esetben teljesen elvesztené a hitét a házasságokban, azért arra is van példa, hogy a második, vagy akár a harmadik kedves lesz az igazi.

Viszont nem mellékes, hogy a partnered akar-e szembesülni a lagzin „három a magyar igazság” feliratú pólókkal…

A legtöbben felnőttként már sem esküvőre, sem a vele járó hercehurcára, sem a megjegyzésekre nem kíváncsiak, tudják, hogy házasság nélkül is lehet boldog a kapcsolatuk, sőt.

Ugyanakkor érthető, hogy ez téged nem érdekel, főleg nem akkor, ha ez lenne az első házasságod.

Ezek az elvek ráhúzhatóak a gyermekáldás kérdéskörére is, tehát jó, ha a terveiteket minél előbb egyeztetitek, így legalább részben elkerülhetitek a nézeteltéréseket. 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást