Életmód / Egészség

5 dolog, amit soha ne tegyél üres gyomorral

Kávé

Ne vegyél be gyulladáscsökkentőt

Persze semmilyen gyógyszert nem ajánlatos éhgyomorra bevenni, különösen vigyázni kell a gyulladáscsökkentőkkel. Az olyanokat, mint az aszpirin, a paracetamol szigorúan tilos beszedni úgy, hogy semmi nincs a gyomrunkban. Amellett, hogy így csökken a hatékonyságuk, olyan súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, mint például a gyomorvérzés. Mielőtt bármit beszedsz éhgyomorra, részletesen olvasd el a gyógyszerhez tartozó tájékoztatót.

Ne igyál kávét

Legyen szó bármely fajta kávéról, még arról is, amelyikben nincs koffein, előidézhetnek gyomorégést és egyéb emésztőszervi problémákat, ha éhgyomorra fogyasztod őket. Továbbá, ha kihagyod a reggelit vagy legalábbis előtte iszod meg a feketét, akkor szerotoninhiány alakulhat ki a szervezetedben, amitől garantáltan rosszkedvűvé válsz a nap hátralévő részében.

Amit tehetsz: mindig harapj valamit azelőtt, hogy legurítanád az első kávédat. Plusz hígítsd tejjel vagy tejszínnel, a tejnek a zsírja csökkenti ezeket a kellemetlen hatásokat.

Ne fogyassz alkoholt

Talán nem meglepő, te magad is jól tudod, mégis ki kell hangsúlyoznunk, mennyire nem ajánlott éhgyomorra alkoholt inni. Étkezés nélkül az alkohol felszívódási sebessége a kétszeresre növekszik, ez majdnem olyan, mintha intravénásan kapnád azt.

Olvastad már?  A teafaolaj 6 csodás hatása

Ezzel szemben a kiürülése lassabban történik, így sokkal nagyobb az esély a másnaposságnak is. Az alkohol fogyasztása ilyen módon negatív következménnyel lehet a máj, a szív és a vese működésére. Ha mindenképp üres gyomorra iszol, legalább gondoskodj arról, hogy fogyassz mellé hűtött, nem szénsavas italokat, így lassíthatod a felszívódást, de igyekezz ivás előtt legalább egy szendvicset megenni.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2