5 dolog, amit az online ismerkedésből tanulhatsz meg

5 dolog, amit az online ismerkedésből tanulhatsz meg

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amit az online ismerkedésből tanulhatsz meg

Mindenki arról álmodozik, hogy az igazi egy váratlan pillanatban betoppan az életébe, a lehető legkülönlegesebb módon. A boltban egyszerre nyúltok az utolsó doboz sütiért, vagy egymásba ütköztök az utcán,  épp, mint egy romantikus hollywoodi filmben. A valóság viszont – ahogy azt már megtanulhattad – nem mindig egyezik meg ezekkel az álomképekkel. Van, hogy a Nagy Ő-re sokat kell várni, és előfordul, hogy az első találkozás nem lesz mesebeli. De az, hogy például egy online társkereső oldalon ismerkedtek meg, még nem jelenti azt, hogy a kapcsolatotok nem lesz tökéletes. Sőt, ahogy mindenből, úgy a netes randevúkból is számtalan izgalmas dolgot tanulhatsz meg!

Annyit kapsz vissza, amennyit beleadsz

Tudtad, hogy a neten társat keresők egyharmada még csak el sem megy találkozni azzal a személlyel, akit megismert online?

Bizony, nagyon sokan csak a beszélgetésig jutnak el, és a kapcsolat a randevú előtt meg is szakad.

Igaz, hogy a türelem rózsát terem, és a virtuális világban alaposan meg tudod ismerni a kiszemeltedet, de az izgalmas dolgok mindig a való életben történnek, a komfortzónádon kívül.

Ha lelkesen és pozitívan veted bele magad, biztos lehetsz benne, hogy előbb-utóbb a profilok között rábukkansz a saját lovagodra is.

Minden időbe telik

Csak azért, mert hetekkel ezelőtt felregisztráltál egy weboldalra, és még mindig nem találtad meg a párodat, nem jelenti azt, hogy soha nem is fogod.

Olyan ez, mint amikor lediplomázol. Hiába tanultad végig az éveket színötössel, sajnos ez még nem garantálja azt, hogy a legelső állásinterjúdon meg is csíped álmaid munkáját.

A jó dolgokhoz idő kell, és persze egy nagy adag kitartás – ha ezt a kettőt kombinálod, biztosan nem marad el a „jutalom” az út végén.

Senki sem elemez ki annyira, mint te magadat

Fél órán át válogatsz a fotóid közül, mire sikerül kiválasztanod egyet profilképnek? Ráadásul utána még legalább ötször rákattintasz, hogy megbizonyosodj róla, tényleg a legjobbat állítottad-e be? 

Egy dolgot mindig tarts szem előtt: te vagy saját magad legnagyobb kritikusa!

Nincs a világon még egy ember, aki annyira tisztában lenne a “hibáiddal”, mint te.

Sőt, az emberek többségének még csak fogalma sincs arról, hogy egyébként a vádlid túl vékony, vagy a combjaidon nem elég feszes a bőr – mint ahogy fordított helyzetben te sem tudsz mások rejtett szépséghibáiról.

És hidd el nyugodtan, ezekből mindenkinek jutott egy kevés.

A látszat néha tényleg csal

Egy online profilon mindenki igyekszik a legjobb formáját mutatni.

Nincsenek feltüntetve az aprócska hibák vagy furcsa szokások – egy virtuális világban bárki lehet tökéletes.

Épp ezért fontos, hogy mindig legyél óvatos a kiszemelteddel. Csak mert első ránézésre minden szuperül hangzik, tudnod kell, hogy egy személyes találkozás alapjaiban felforgathatja a véleményed.

Vigyázz arra, hogy ne éld bele magad túlságosan egy ideálképbe, mert sajnos előfordulhat, hogy a valóság percek alatt darabkáira törheti azt.

Nem bízhatsz meg mindenkiben

Még azokban sem bízhatsz meg maximálisan, akikkel személyesen találkozol.

Ez pedig megduplázódik (sőt, triplázódik), ha az interneten ismerkedsz meg valakivel.

Nem tudhatod rögtön, hogy valaki őszintén beszélget veled, vagy belesző néhány hazugságot is a mondatok közé.

Az egész netes ismerkedés kicsit homályos lehet, de ez még nem jelenti azt, hogy muszáj előkapnod a leggyanakvóbb oldaladat.

Merj igent mondani, és hagyd, hogy a személyes találkozás vagy megerősítse, vagy teljesen átformálja az első benyomásodat a srácról.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást