5 érdekes dolog, amit te sem tudtál eddig a csókolózásról

5 érdekes dolog, amit te sem tudtál eddig a csókolózásról

Címlap / Szerelem / 5 érdekes dolog, amit te sem tudtál eddig a csókolózásról

A leghosszabb filmes csók

Nem biztos, hogy az idő a legfontosabb faktor egy csók szempontjából, de azért mégis érdekes, hogy a filmek heves csókjelenetei általában azért nem tartanak olyan hosszan, vagy legalábbis nem mutatják őket.

Nem úgy az Elena Undone (A lelkész felesége) című 2010-es filmben, ahol minden idők leghosszabb filmes csókjelenetét vitték vászonra: az összesen 3 perc 24 másodperces csók két hölgy között „csattan el”, megdöntve ezzel a korábbi 3 perc 6 másodperces rekordot, amit a nézők az 1941-es You’re In the Army Now című moziban láthattak.

A jelenetet itt nézheted meg (persze csakis, ha elmúltál 18!)

Akár az anyaméhben

Egy német kutató, Onur Güntürkün a csókolózás mikéntjét vizsgálta, és ehhez három különböző ország nyilvános helyein – parkokban, reptereken, strandokon – figyelt meg csókolózó párokat. Bizarr foglalatosságnak hangzik, de maradjunk annyiban, hogy a tudományos kíváncsiság hajtotta.

Güntürkün végül arra jutott, hogy az emberek nagy része – körülbelül 2/3-a – csókolózás közben akaratlanul is jobbra hajtja a fejét, függetlenül attól, hogy jobb- vagy balkezes. A kutató szerint ennek az az oka, hogy a legtöbb embernek az anyaméhben is erre billen a feje, ez az ösztön pedig a későbbiekben is megmarad.

A jó hír az, hogy ami neked a jobb, az a veled szemben álló partnerednek a bal, így biztos, hogy csókolózás közben nem fog összeakadni az orrotok.

Csókfóbia

A csókfóbia egy létező félelem, amit a pszichológusok philemaphobiának neveznek. Elsősorban a fiatal vagy még nem túl tapasztalt csókolózókat érinti, de bármilyen életkorban előfordul, és a puszta gyakorlás nem mindig segít, van, hogy terápiára van szükség a szorongás oldásához.

Olyanok is vannak, akik nem a csókolózás intimitásától, hanem a csók során kicserélődő körülbelül 80 millió baktériumtól félnek. Nekik jó hír lehet, hogy a vizsgálatok szerint ez a baktériumcsere – ha két egészséges ember között zajlik – semmiféle káros hatással nincs, sőt javítja is az immunrendszert.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást