8 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

8 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

Címlap / Életmód / Egészség / 8 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

Sokan szeretnének rendelkezni azzal az erővel, amellyel méltósággal lehet viselni és kezelni az élet nehézségeit ugyanúgy, mint a kiugróan pozitív történéseket. Lelkileg és érzelmileg stabilnak, vagyis mentálisan erősnek lenni annyit tesz, hogy az ember mértéktartóan, és az adott szituációból a legjobbat kihozva kezeli az életeseményeket. Azok a nők, akik rendelkeznek ezzel a belső tartással és pszichés kondícióval, nem esnek bele a következő hibákba.

Nem méricskélnek

A mentálisan erős nők nem hasonlítgatják magukat másokhoz. Nem lehet a boldogság és siker fokmérője az, hogy másokhoz képest mennyit ér el valaki az életben. A versengés csak a tegnapi önmagunkkal lehet valóban építő jellegű.

Aki képes úgy gondolkodni, hogy ma jobb és több akar lenni a tegnapi énjénél, az reális és motiváló célokat állíthat fel, és a megvalósult álmait is saját maga beteljesítéseként élheti meg.

Nem törekednek a tökéletességre

A lelkileg és szellemileg erős nők nem törekednek a perfekcionizmusra, mert tudják, hogy ez egy kegyetlen és ironikus csavar. A félelem, hogy nem elég jók, és a nyomás, hogy ne hibázzanak, épp az ellenkező hatást váltja ki. Érdemes magas elvárásokat támasztani magunkkal szemben, de nem javasolt túllőni a célon. A maximalizmus magában rejti az esetleges kudarc frusztrációját is.

Nem kerülik el a nehézségeket

Minden ember szívesebben mozdul el a kisebb ellenállás felé, de a mentálisan erősek nem kerülik a nehézségeket. Tisztában vannak vele, hogy teher alatt nő a pálma, és az esetleg bekövetkező ballépésekből is lehet tanulni. A kihívásokkal növelik az önbizalmukat, elkötelezik magukat a problémamegoldás és az eredményorientált lét mellett.

Nem szabálykövetőek

Az erős nők inkább nonkonformisták, semmint hogy beleolvadjanak a tömegbe.

Eredetiek és egyéniségek, a szabályokat sem félnek áthágni, ha az hatékony problémamegoldáshoz vezet.

Megingathatatlan saját normákkal bírnak és az erkölcsi rendszerük is szilárd. Ám azt is tudják, hogy a világot nem az udvarias jókislányok váltják meg, hanem a szabálysértők, akik a járt utat is elhagyják a járatlanért, ha az visszatartja őket.

Nem durván karrieristák

A mentálisan szilárd nők nem tipornak át másokon, nem könyökléssel és becsvággyal jutnak előre. Soha nem helyezik önmagukat mások elé és felé, nem azáltal boldogulnak, hogy rámutatnak mások hibáira. Inkább támogatják a többieket, és megadják nekik a sikerhez szükséges kezdő lendületet, biztatást és motivációt.

Nem engedik befolyásolni magukat

Az erős jellemű nőket nem lehet lehúzni negatív véleményekkel és minősítésekkel. Nem engedik, hogy mások korlátozzák a potenciáljukat, nem hagyják, hogy az elutasítás és a kemény kritika megállítsa őket. Felismerik azt, hogy csak önmagukban kell hinniük, és a többi ember vélekedése nem befolyásolja őket sem pro, sem kontra.

Nem önmarcangolóak

Aki mentálisan erős, az nem húzza le az lelkivilágát azzal, hogy bűntudattal gyötri magát. Ha hibázik, nem ostorozza és kárhoztatja önmagát, hanem negatív érzelmein átlépve törekszik a helyzet javítására. Vállalja a felelősséget a baklövéseiért, de nem tekinti vesztesnek magát, hanem azt keresi, hogy miként tanulhat a hibáiból.

Nem kényelmesednek bele abba, ami nem jó nekik

A mentálisan erős nők életük egyik szakaszában sem érzik azt, hogy elkéstek.

Ahogy a prioritások és az értékek elmozdulnak, ők úgy alkalmazkodnak a célkitűzéseikkel az aktualitásokhoz.

Akár 40 éves korukban is teljes karrierváltást csinálnak, nem félnek pályaelhagyók lenni egy olyan hivatásért, ami segíti őket az önmegvalósításban. Folyamatosan képzik magukat, törekednek az önmegismerésre, és saját fejlődésük kulcsfontosságú a boldogságukhoz és a kiteljesedésükhöz.

Képek forrása: gdolgikh/Depositphotos.com,  AllaSerebrina/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást