5 dolog, amire egy párkapcsolat kudarca megtanít

5 dolog, amire egy párkapcsolat kudarca megtanít

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amire egy párkapcsolat kudarca megtanít

Egy szerelem vége szörnyű kín és különös felszabadulás egyszerre. De az biztos, hogy valamennyire kudarcnak érzed, hiszen hittél a közös jövőben. Összegyűjtöttük, miért érdemes mégis büszkének lenned arra, hogy ezt is megélhetted!

Senkit sem birtokolsz

Akármilyen komolyra fordul a párkapcsolatod, nem szabad úgy kezelned, hogy az illető a tulajdonod.

Egyszerűen nem birtokolhatsz egy másik emberi lényt – hiába alusztok egy ágyban és cseresznyéztek egy tálból. Ennélfogva nem dönthetsz helyette olyan alapvető kérdésekben, amelyek például a táplálkozásra, a testmozgásra vagy a karrier területére vonatkoznak.

Természetesen megoszthatjátok egymással a nézőpontokat, sőt akár vitatkozhattok is rajta.

A célod viszont semmiképp se az legyen, hogy mindenáron meggyőzd a saját igazadról a párodat, mert ez a fajta erőszakosság nem kedvez a boldogságnak.

Hagyj teret a másiknak!

Kell egy kis egyedüllét

Mármint nemcsak a párkapcsolatok között, hanem akkor is, amikor rajtad van a rózsaszín szemüveg.

Lehet, hogy pillanatnyilag úgy érzitek, minden ébren és alva töltött órát közösen kell megélnetek, a saját igények és célok szem elől tévesztése azonban ilyenkor komoly kockázatot jelent.

Múltbéli tapasztalataid alapján rájöhettél, hogy a közös pillanatok akkor a legértékesebbek, ha nem nullától huszonnégy óráig tartanak; valamint mindketten kiegyensúlyozottabbak lesztek egymás társaságában is, ha akadnak külön szerzett élményeitek.

Attól még nem szereted kevésbé a másikat, hogy nem vagy folyton a közelében!

Egész alma vagy

A „fél alma” hozzáállás – tehát a feltételezés, miszerint a másik feled megtalálásáig nem lehetsz kerek egész – durván önromboló tévhit, ami ráadásul csökkenti a kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakításának esélyét.

Egy vagy több párkapcsolattal a hátad mögött alighanem rájöttél, hogy a boldogságod forrása te magad vagy, a szerelem pedig csak fokozhatja azt.

Ha észrevetted, hogy folytonos megerősítést vársz a férfiaktól, így egyfajta függőség alakul ki benned az irányukban, ideje dolgozni egy kicsit az önértékeléseden.

Ha ez megtörtént, minden esélyed meglesz, hogy egész almaként magadhoz vonzz egy másik csodás egészet!

Csak magadat változtathatod meg, őt nem

Példamutatás útján valóban motiválhatod a körülötted lévőket, ám senkitől sem várhatod el, hogy fogyjon le iksz kilót, szokjon le egy szenvedélyről vagy bármilyen formában változtasson a szokásain a szeretetedért cserébe.

Arról nem is beszélve, hogy hiába nemes a cél, hiába szolgálná esetleg a másik előmenetelét vagy egészségét, a zsarolás valószínűleg rögtön ellenérzést vált majd ki.

Amennyiben volt már dolgod lobbanékony természetű pasival, biztosan tudod, hogy akkor tudod nyugton tartani kényes helyzetben, ha te vagy maga a megtestesült nyugalom mellette – nem pedig ordibálsz vele, hogy higgadjon le végre.

Nem kell félni az elmélyüléstől

Pillangók a gyomrodban, csábító öltözék a mindennapokra, vörös rúzs a konyhába – mindez a vágyakozás feledhetetlen időszakára vall, ami a párkapcsolat egy bizonyos szakasza.

Ezen kívül azonban még több is van, amelyek legalább annyira értékesek, mint a túlfűtött „mézeshetek”!

Az igaz szerelem ugyanis ott kezdődik, hogy látod a másikat a maga valójában, kényes helyzetekben – talán esendőnek és férfiatlannak.

De így is odavagy érte, hiszen ez együtt jár a csomaggal.

Az első szakításod után már nem tölt el félelemmel, ha lekerül rólad a rózsaszín szemüveg, hiszen a csúcspont még ezután jön. Más kérdés, hogy ez exe(i)ddel onnan már rég leereszkedtetek…

A te legutóbbi párkapcsolatod végén mi volt a legnagyobb lecke?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást