Dobd fel a farmer-póló kombinációt! – Ilyen stílust álmodott a stylist Grétának

Dobd fel a farmer-póló kombinációt! – Ilyen stílust álmodott a stylist Grétának

Címlap / Stílus / Divat / Dobd fel a farmer-póló kombinációt! – Ilyen stílust álmodott a stylist Grétának

Stílustanácsadásunk következő nyertese Gréta lett. A most következő tippeket és szetteket speciálisan az ő alkatának és színeinek megfelelően készítettem el, de remélem, hogy a tanácsok számodra is hasznosak lehetnek!

Alkatelemzés 1.

Gréta alkata egy kissé körtébe hajló homokóra alkat.

Emiatt talán a csípőjére lenne érdemes odafigyelnie, illetve a magassága miatt úgy gondolom, jót tesz Neki, ha egy kicsit nyújtja az alkatát.

Emellett pedig mindig jó ötlet az amúgy is karcsú derekát még jobban kiemelni!

Grétának remekül állnának a magasított derekú valamivel a térd fölé érő tányér, illetve ,,A” vonalú szoknyák.

A bővülő szoknyafazon mellett a szintén derékhangsúlyos ceruzaszoknyák is remekül kiemelnék az egyébként nőiesen formás csípőjét.

Ebben az esetben egy kevésbé szűk felsővel társítanám a szoknyát, amely mellé akár még egy karcsúsított blézer is társulhat.

Alkatelemzés 2.

Nadrág fazonokból a magasított derekút és a nagyon bő, esetleg ejtett ülepű fazonokat kerülném, mert előbbi nagyon szélesítené a csípőjét, utóbbi pedig összenyomhatná az alakját.

A comb környékén lévő koptatások nem biztos, hogy hasznosak, így jobb inkább kerülni az erősebben koptatott, esetleg mintás, és túlszaggatott darabokat.

Ruhák közül a legjobban a derékban szabott, és onnantól bővülő, vagy a karcsúsított, de a csípő vonalát enyhén követő fazonok a legideálisabbak.

A hosszra minden esetben érdemes figyelni, hogy térd alá ne érjen, illetve túl rövid se legyen, mert ellenkező esetben összenyomhat és szélesíthet. 

A nem túl bő fazonú maxiruhák, és a derékban hangsúlyosabb overálok is nagyon jót tennének Gréta alkatának, optikailag nyújtanák őt, és nagyon nőies és modern hatást keltenének. 

Színek és minták

A beküldött képek alapján úgy gondolom, hogy Gréta színeihez és sugárzó arcához, szép mosolyához nem illik igazán a fekete. Egy korallpiros, szép, meleg tónusú zöld, meleg sárgás árnyalat sokkal jobban állna számára. A zöld pedig különösen az ő színe a szeme miatt, így remekül ki tudna emelni (legjobban egy a szemszínéhez közeleső árnyalattal).

Tulajdonképpen Gréta színei a világos bőrtónusa miatt inkább a melegebb és élénk árnyalatok (zöldek, korallos, pirosas árnyalatok, narancs, meleg sárgák, aranybézs). A pasztellek sápaszthatják, a túl sötét árnyalatokban pedig a koránál idősebbnek és szigorúbbnak tűnne. Utóbbi esetben bevariálnék a sötét árnyalat mellé egy kis élénkebbet, egy kis színt ugyanis mindenképpen érdemes lenne bele csempészni az összképbe.

Nem gondolom, hogy Grétának a mintákra különösebben oda kellene figyelnie, egyedül a mintás nadrágokat kerülje, abból is ez a tanács inkább a szűkebb fazonokra vonatkozik. A rövidnadrágok esetében is inkább az egyszínű, kevésbé fényes anyagok, és maximum az anyagában, vagy a diszkréten hosszában mintás a biztosan járható út.

Gréta színei

Az élénkebb és meleg tónusok mutatnak jól leginkább Grétán, ezek közül is a zöldes árnyalatok, mert azok biztosan kiemelik a szép zöld tekintetét.

Ruhás outfit

Ezzel a szeme árnyalatát kiemelő, üde mintás ruhával (amelynek a derekát egy övvel emeltem ki) tökéletes lenne Gréta megjelenése akár egy nyári esküvőn is.

A magassarkúval nyújtjuk az alakot és ráadásul egy csapásra nőiessé is varázsoljuk a megjelenést. 

Maxiruhák

Ilyen és ehhez hasonló fazonú csodás maxiruhákkal Gréta tökéletesen nyújtaná az alakját, és egy csapásra dívává változna.

Ehhez már csak egy csinos lábbelit kell választania, ami már nem is kell, hogy magassarkú legyen, hiszen a ruha már önmagában véve is nyújt.

Hétköznapi sikk

A hétköznapokban is lehetünk csinosak.

Ha egy picit átgondoljuk az egyszerű farmer/póló elképzelést (akár a farmer jó alapdarabként még maradhat is), és csinos darabokat válogatunk össze, máris kiléptünk a komfortzónából, és ezzel megtettük az első lépést a megjelenés csiszolása érdekében.

Egyszerű pólóval

Egy kis fantáziával az egyszerű póló is remek alapdarab lehet, hiszen ha feldobjuk egy izgalmas ruhadarabbal, mint ebben az esetben ezzel a szoknyával, és még teszünk hozzá néhány izgalmas kiegészítőt, máris új értelmet kap.

Érdemes olykor kísérletezni! 🙂

Te is kedvet kaptál a stílustanácsadáshoz? Még nem késő jelentkezni! Kattints IDE, hátha te leszel a következő szerencsés! 🙂

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást