Dekoratív, gyógyít és energiát ad: így használd a mandalát

Dekoratív, gyógyít és energiát ad: így használd a mandalát

Címlap / Életmód / Ezotéria / Dekoratív, gyógyít és energiát ad: így használd a mandalát

A mandalák hindu és tibeti eredetű jelképek, amelyek évezredek óta szolgálják a hívők lelki energiáinak megfelelő rendezését. Megnyilvánul bennük az univerzum egysége, és a saját középpontod is. Szerezz be egyet attól függően, hogy életed mely területén szeretnéd érezni pozitív hatásait. Sokkal erősebb azonban terápiás hatása, ha saját magad készíted el intuitív alapon.

Hogyan hat rád a mandala?

A mandala elnevezése az ősi Indiába nyúlik vissza – körcikket, korongot jelent, de egyes elgondolások szerint az ‘elme’ (manas) szóhoz van köze. Indiában és Tibetben a mai napig bevett gyakorlat mandalák segítségével meditálni, pallérozni az elmét, melynek célja a végső állomásra való eljutás, ahol az elme elcsendesedik, kikapcsol, és eggyé olvad az énnel.

A mandalák a csakrákkal is kapcsolatban állnak. Az embernek 7 fő csakrája van, amelyek úgy működnek, mint egy energiaelosztó központ. Úgy képzeld el, mintha ezek örvénylő, forgó kerekek volnának, eljuttatva és transzformálva az életerőt és energiát oda, ahol szükséged van rá. A csakrákat erősítheted, tisztíthatod gyönyörű mandalák segítségével, aminek köszönthetően feltöltődsz és több energiád lesz a mindennapokra.

Ha nem akarsz mélyen elmerülni a mágikus körök spirituális hátterében, akkor is élvezheted az általuk kibocsátott energiarezgéseket, amelyek jótékonyan hatnak rád és a környezetedre. Ismerd meg alapvető jellemzőiket, válaszd ki a megfelelőt, akaszd ki a lakás egy méltó pontjára, de akár hűtőmágnesként is feldobhatod vele a konyhát! Mérettől, ártól függetlenül a mandalák segítenek abban, hogy a kitűzött célod elérése érdekében rendezhesd lelki energiáidat – nem is csoda, hiszen valójában a lélek geometriáját, a dolgok ideális rendjét szimbolizálják. A mandalák sajátos rendje mélyen hat a tudatra és szellemre. Teremts csendességet magad körül, gyújts gyertyákat, tegyél be meditációs zenét vagy egy olyan könnyed dalt, ami ellazít, kikapcsol. Akár csak néhány percre is merülj el a mandalád középpontjában, lélegezz nyugodtan, mélyeket. Ebben a könnyed meditatív állapotban sokkal nagyobb eredményeket érhetsz el, de már a környezetben való puszta jelenléte is áldásos.

Válaszd ki a számodra megfelelőt!

Jó, ha tudod a mandalák tekintetében, hogy ahány szín, annyiféle hatás. A mandalád legyen tudatosan választott attól függően, hogy mit erősítenél magadban. A kék a torokcsakra színe, vagyis a szóbeli önkifejezéssel, őszinteséggel áll kapcsolatban. Lelki megnyugvást hoz, harmonizál, ellazít, és segít, hogy kiállj magadért, szétoszlatva félelmeidet. A zöld szín a szívcsakrádat erősíti. Hozzájárul új kapcsolatok kialakításához, és táplálja a mások iránti bizalmat. A narancssárga vitalizál, harmonizálja a libidót, vonzóbbá tesz. Az isteni szeretet és bölcsesség színe. Ha érzelmeid blokkolva vannak, válassz ezüst mandalát, hogy újra nyiss a világ felé.

A mandala mágikus terét kiadó formák is jelképesek. A spirál a lélek egészségének szimbóluma, a virágformával érzelmi világodat erősítheted. Ha még kerül a szerelem, de bevonzanád, szerezz olyat, amiben megjelenik a rózsaminta.

Ha a bőség zavarában nem tudod, milyen mandalát válassz, bízz a megérzésedre, biztosan nem csal! Amelyik megszólít, az a tiéd. Ha magad készítenéd, de nem ismered a mandalafestés csínját-bínját, egynapos tanfolyamokon csodás képeket kreálhatsz magadnak. Utána akármikor rápillantasz a mandaládra, megerősítést kapsz saját belső csodádról, amelyet kivetítettél az alkotásodra, és ezzel önértékelésed, önbecsülésed erősödik.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!