Így dekorálj szárított virággal: 10 meseszép és tartós ötlet

Így dekorálj szárított virággal: 10 meseszép és tartós ötlet

Címlap / Otthon / Hobbi / Így dekorálj szárított virággal: 10 meseszép és tartós ötlet

Klasszikusan, vázába

A szárított virágok akkor is fantasztikusan mutatnak, ha a klasszikus, megszokott módon egyszerűen csak vázába teszed őket.

A még látványosabb hatást kedvéért azonban érdemes stílusban passzoló darabokat, például régebbi porcelánokat vagy különleges üvegeket keresni ezeknek a nem mindennapi daraboknak.

 

Fejjel lefelé

A váza helyett a szárított virágok kerülhetnek fejjel lefelé lógatva a falra is, egy madzagra kötözve – attól függően, hogy milyen sokat és milyen sűrűn rakod fel őket, készíthetsz egy vintage hatású dekort, de akár virágba is boríthatod az egész faladat.

 

Üvegbe téve

Az rendben van, hogy vázába teszed a szárított virágokat, de mi lenne, ha tényleg -bele- tennéd őket az üvegbe?

Így nem csak védettebbek és jobban ellenállnak a pornak vagy a levegő mozgásának, de még különlegesebb hatást is keltenek.

 

Különleges álomfogó

A két farúd közé fűzött zsinegekre kötözve a szárított virágok úgy néznek ki, akár egy álomfogó, és ráadásul mozgatni is nagyon könnyű őket, bármikor egy mozdulattal leveheted a virágokat a falról, és átteheted őket a lakás egy másik részébe.

 

Elő a karácsonyi díszekkel!

Miért használnád csupán évente egyszer a karácsonyi üveggömböket?

A szétnyitható, áttetsző díszekbe télen is izgalmas dekorációkat tölthetsz, de szárított virágokkal megtömve az év bármely részében bájos, nőies díszei lehetnek akár egy esküvőnek vagy egy szülinapi zsúrnak is.

 

Koszorúra

A szárított virágokból gyönyörű koszorút fonhatsz, de az is jól mutat, ha a koszorúalapnak csak az alsó harmadára halmozod a virágokat, és esetleg egy szalaggal díszíted még a vázat.

Az így elkészített koszorút akár az ajtóra, akár egy belső térbe, például az előszoba falára is teheted.

 

Akár a Szépség és a szörnyetegben

A klasszikus mesében egy szál rózsa áll ebben a kis üveg tárolóban, de te természetesen szárított virágokat sőt más mutatós dolgokat, terméseket, köveket vagy akár leveleket, origamit is tehetsz melléjük.

Engedd szabadjára a kreativitásodat, és alkoss akár minden évszaknak megfelelő, különleges asztaldíszt!

 

Keretbe foglalva

A szárított virágokból igazi kis kompozíciót alkothatsz, és ha ezeket egy üveglap mögé, keretbe teszed, akkor olyan, mintha egy szinte élő festményt lógatnál a falra.

Mi teljesen odáig vagyunk ettől a műalkotástól, és a hálószobába éppen úgy el tudjuk képzelni, mint a konyhába, vagy akár a nappaliba, a kandalló fölé.

 

Viaszba öntve

A formába öntött és száradó gyantába is nyomhatsz száradó virágokat, ha még tartósabbá szeretnéd tenni őket, akkor pedig még a virágok fölé is kerülhet egy nagyon vékony réteg a gyantából, amin még éppen áttetszenek a virágok.

Az érmék tetejére aztán szúrj lyukat, fűzz át rajtuk egy szalagot és máris megannyi lehetőséged nyílik meg a dekorálásra, a kisebb méretű medálokat pedig akár ékszernek is használhatod, bár ekkor érdemes a viasznál valamivel keményebbre száradó anyagot használni.

 

Virágos gyertyák

Ha kedveled a gyertyaöntést, akkor a szárított virágokat itt is felhasználhatod, hiszen gyönyörű dekorációt nyomhatsz belőlük a gyertya oldalába, sőt, ha például illatosított gyertyát készítesz, akkor akár az illatnak megfelelő virágok – rózsát, levendulát, stb.v– is használhatsz.

Arra természetesen ügyelj, hogy a kanóc megfelelő távolságban legyen a virágoktól, nehogy használat közben véletlenül azok is lángra kapjanak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást