Otthon / Dekor

Dekorálj csak virágokkal! Gyönyörű tavaszi lakásdekorációk

Teljesen be vagy zsongva, hogy végre itt az igazi tavasz? Megértjük, ezzel mi is így vagyunk! Egyszerűen imádjuk a napsütést, no és persze a színes virágokat. Érdemes kihasználni a szezont és otthonunkat is feldíszíteni mindenféle virágos dekorációval. Cikkünkben találsz néhány szuper ötletet.

Virágokkal teli esernyő

Ez az egyik kedvenc tavaszi dekorációnk! Elképesztően jól néz ki, nagyon hangulatos és ránézni is öröm.

Ha te is szeretnél egy ilyet otthonra, akkor szükséged lesz egy olyan esernyőre, aminek kampós a vége. Kösd össze a közepét a képen látható módon, akaszd fel az ajtóra és töltsd fel virágokkal.

A hosszan tartó hatás érdekében válassz a szezonnak megfelelő művirágot. Ezt a csodaszép kopogtatót tarthatod az ajtó külső és belső oldalán is.

 

Tavaszi virágkoszorú

Imádod az adventi koszorúkat? Minden évben saját kezűleg készíted el? Szenvedélyedet tavasszal is kiélheted, bátran feldobhatod otthonodat egy csodaszép, virágokkal díszített koszorúval.

Semmi másra nincs hozzá szükséged, mint egy koszorúalapra és természetesen sok-sok színes művirágra. Ha nincs annyi virágod, hogy az egészet belepje, a koszorút először tekerd körbe szalaggal. Ezután szépen illeszd rá a virágokat.

Legegyszerűbb, ha gombostűvel rögzíted mindegyiket, de akár ragasztót is használhatsz.

 

Virágok befőttes üvegben

A vágott virágokat mindig vázába teszed? Talán el sem hinnéd, mennyivel jobban mutat, ha befőttes üvegben tartod őket.

Biztosan van otthon neked is néhány már kiürült, zöld színű befőttesüveged. Válassz ki közülük néhányat, ha kedved tartja, madzaggal is áttekerheted vagy akár egy mini kendőt is köthetsz a nyakára.

Tölts bele vizet és tedd bele a virágokat. Ha épp nincs kéznél friss virág, művirágot is választhatsz, ekkor természetesen nem kell vizet öntened az üvegbe.

Virágok tálaláshoz

Ugye, hogy még az ebéd is jobban esik, ha szépen van megterítve? Hidd el, a vendégeid is el lesznek ragadtatva, ha szépen feldíszített asztalhoz ülteted le őket.

Már az is igazán hangulatos, ha egy-egy szál vázába tett gerberát teszel az asztal közepére, de extraként a tányérok mellé is fektethetsz egy aprócska csokrot. Csak néhány szál virágra kell gondolni, amit egy madzaggal vagy szalaggal összeköthetsz és akár még egy cédulát is tehetsz mellé.

Ha sok vendéget vársz, ilyen módon az ülésrendet is te alakíthatod ki. Csak arra ügyelj, hogy a virágok színe passzoljon a tányérok színéhez.

Egy kosárnyi virág

Valószínűleg mindenkinek lapul otthon a szekrényében egy nyári, fonott táska. Ha már nem használod, érdemes lenne dekorációként felhasználnod!

Talán el sem hinnéd, milyen jól mutat virágokkal díszítve! Nincs más dolgod, csak felakasztani valahova a táskát és telis-tele tömni színes virágokkal. A legjobb, ha az előszobába teszed, így hazaérve egyből rászegeződik majd a tekinteted és rögtön jobb kedved lesz.

Egyszerűen csodaszép!

Gyógynövények a konyhádba

Sorakoznak a gyógynövények a konyhádban vagy még csak tervezgeted, hogy belevágsz a termesztésbe? Bárhogy is legyen, mutatunk egy szuper ötletet a növényeid tárolására.

Csak egy hosszúkás, fából készült virágtartóra van hozzá szükséged. Fesd táblafestékkel feketére, majd ha megszáradt, ültesd bele a palántákat. Ha ez megtörtént, fogj egy fehér krétát és írd rá a növények neveit.

Ez nem csak azért fontos, hogy meg tudd különböztetni őket, egyszerűen csak jól mutat!