Daoyin, a kínai gerinctorna – Csodálatos hatással van a lélekre is!

Daoyin, a kínai gerinctorna – Csodálatos hatással van a lélekre is!

Címlap / Életmód / Egészség / Daoyin, a kínai gerinctorna – Csodálatos hatással van a lélekre is! / 2. oldal

Mindenre jó hatással van

A mozgás, légzés és tudat együttesen működik és fejlődik a gerinctorna gyakorlásakor, mindez magától történik, a mozgás jellegéből fakad. Ha valaki korábban nem foglalkozott meditációval és a tornának sem ez az aspektusa érdekli, akkor is hatással van a pszichés állapotára, ha rendszeresen gyakorolja a gerinctornát. 

A jellegzetes lassú, körkörös-hullámzó mozdulatok, melyek kicsit emlékeztetnek a taiji-re, lazává teszik a testet, oldják a kezdeti merevséget és mindez a légzéssel összekapcsolódva kihat a lelkiállapotra, derűs, nyugodt tudatot eredményezve.

Daoyin gerinctorna
MitaStoockimages/istockphoto.com

A zaklatott tudat lecsillapítása stresszcsökkentő hatással bír, ez pedig erősíti az immunrendszert.

A kínai mozgásformákra jellemző, hogy az egészségmegőrzésen túl harcművészetként és spirituális útként is gyakorolhatók, ilyen a daoyin gerinctorna is.

Lehet kizárólag a gerinc karbantartása vagy a makacs derék- és hátfájás csökkentése miatt végezni, de jó tudni, hogy ennél sokrétűbb a hatása. A Nagy László óráit látogató gyakorlók közül többen is beszámoltak arról, hogy a torna frissítő hatása mellett nem csak a rugalmasabb és erősebb lett a gerincük, de általánosan is jobban érzik magukat.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást