Sporteszközök, amiket érdemes most otthonra beszerezned – Ne mondj le a nyári formáról!

Sporteszközök, amiket érdemes most otthonra beszerezned – Ne mondj le a nyári formáról!

Címlap / Életmód / Egészség / Sporteszközök, amiket érdemes most otthonra beszerezned – Ne mondj le a nyári formáról!

Nagy szívfájdalmam, hogy a karantén miatt nélkülöznöm kell a megszokott edzéseket. Persze, itthon is megtalálom a módját, hogy sportoljak, és előkerült a biciklim is, ráadásul egész nap mozgásban vagyok, köszönhetően a kislányomnak – azonban ezek egyike sem tudja pótolni számomra a nagysúlyos edzéseket.

Azért így is találtam alternatívákat, új kihívásokat és persze olyan sporteszközöket, amik a segítségemre lehetnek ebben az átmeneti időszakban.

Súlyok

Kézenfekvőnek tűnik súlyokat vásárolni otthonra, és én is beruháztam néhányra, bár nem akartam túlzásba esni, hiszen nem az a célom, hogy éveken keresztül itthon eddzek.

Emiatt egy kisebb és jól kombinálható súlyzókészletet vettem: 2 sima, kézbe passzoló rudat, valamint 12 darab kisebb tárcsát, így 2 kilótól kezdve egészen 20 kilóig bővíthetem a súlyzómat, külön-külön pedig lehet 2 darab 10 kilós súlyzóm.

Ezt kiegészítve vásároltam egy 120 centiméteres rudat, hiszen a lehető legváltozatosabb gyakorlatokat szeretném itthon is elvégezni.

Amennyiben te is bővíthető szettet vásárolsz, arra figyelj, hogy a tárcsák és a választott rudak átmérője passzoljon, különben nem tudod őket együtt használni, és a későbbi bővítés is nehézkes lesz. A lábsúlyok is segíthetnek az edzésben, azonban arra ügyelj, hogy ezekben nem szabad ugrálni, csak arra valóak, hogy a lábemeléseket nehezítsék.

 

Felfüggeszthető erősítők

A különböző, felfüggesztő erősítők nagyon hatékonynak bizonyulnak az otthoni edzések során. Kis helyet foglalnak el, és már egy biztosan, stabilan rögzített akasztó is elég lehet ahhoz, hogy saját testsúlyos edzéseket végezz otthon.

Minden szetthez tartozik egy-egy füzet, ami a gyakorlatokat tartalmazza, de az internet, különösen az Instagram tele van a változatosabbnál változatosabb edzéstervekkel, és a nehezítési lehetőségekkel.

Végezhetsz velük jógagyakorlatokat, csinálhatsz erősítő edzéseket, zsírégetést, gerinctornát, egyszóval tényleg nagyon széles körben bevetheted őket az otthoni edzések során. Akkor is jó választásnak bizonyulnak, ha kezdő vagy, hiszen nem extra súllyal edzel, hanem a saját testsúlyodat használod, így kíméled az ízületeidet, és a sérülésveszély is csak az esetlegesen helytelenül végzett gyakorlatokból adódhat.

 

Gumiszalagok

A gumiszalagok sem hiányozhatnak az edzésekből: ezeket a teremben is szívesen használom, és most itthon is nagyon jól jönnek.

Akkor szintén bevetheted őket, ha semmilyen más eszköz nem áll a rendelkezésedre, de ha egyik oldalukat rögzíteni is tudod, akkor rendkívül széles gyakorlat-paletta nyílik meg előtted.

Az alul és a felül beakasztott szalagok segítségével remekül leutánozhatod a konditermek csigás gépeit, így egyaránt megdolgoztathatod az alsó- és a felsőtestedet.

Ha módod nyílik rá, nyugodtan kombináld őket a felfüggeszthető erősítőkkel, így garantált, hogy egy porcikád sem marad ki az edzésből. A szalagokat természetesen a súlyokkal is párosíthatod, pl. felvehetsz egy kisebbet a combjaidra, majd végezheted a csípőemeléseket, combnyitással kombinálva – medencéden egy tárcsával.

 

Haskerék

Amennyire egyszerű és kicsi ez a kiegészítő, annyira durva edzéseket csinálhatsz vele, ráadásul az egész felsőtestedet alaposan átmozgathatod – különösen nagy hangsúly van a mély- és felszíni hasizmaidon.

Ha nagyon nehezen megy a gyakorlat, akkor könnyíthetsz rajta, amennyiben szalagot akasztasz a kerék belsejébe, a másik felét pedig a lábaidnál rögzíted, így könnyebb lesz visszahúzni a kiindulópontra. A haskerék mellett léteznek hasonló, de többfunkciós kiegészítők, mint pl. a Push Up Wheels.

Ez az apróság 4 az 1-ben segíti az otthoni edzéseidet: a klasszikus markolat kíméli a csuklót fekvőtámaszozás közben, a lekerekített alap az egyensúlyozás által nehezíti a gyakorlatokat.

A görgős alappal a láb- és farizmokat dolgoztathatod meg, míg a teljes kiegészítővel a felsőtestedet tudod alaposan átmozgatni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást