Ha már unod a boltok polcain kapható csokoládé krémeket, érdemes kipróbálnod a csokoládé lekvárt, amelyben nemcsak az étcsokoládé, hanem a kávé, fahéj és rumaroma is hozzátesz az ellenállhatatlan ízvilághoz. Sokáig eláll, és süteményekhez, palacsintához, kalácsokhoz remek kiegészítő.
Hozzávalók
250 g étcsokoládé,
150-200 g cukor + 14 g Dzsemfix,
500 ml fekete kávé,
2 tk fahéj,
2-3 ek rum vagy 1 tk rumaroma.
Elkészítés
A kávét forrald össze a dzsemfixszel, valamint a fahéjjal és a rummal, körülbelül 3 percen keresztül, majd hagyd egy kicsit hűlni. Amikor még meleg, de már nem forró, darabold bele a csokit, és kavargasd addig, amíg fel nem olvad. Töltsd dunsztosüvegbe és állítsd fejre 1-2 percre. Sokáig eláll, és süteményekhez, kalácsokhoz remek kiegészítő.