Csodaszép gyerekszoba inspirációk fiúknak

Csodaszép gyerekszoba inspirációk fiúknak

Címlap / Otthon / Dekor / Csodaszép gyerekszoba inspirációk fiúknak

Szeretnétek kicsit feldobni a gyerkőcötök szobáját, hogy egy kalandokkal és lehetőségekkel teli környezetet varázsoljatok neki? Akkor vitorlát fel, kihajózunk!

Rejtett ágy és faborítás

A fa rusztikussága meglehetősen jól illik a fiúszobákba, és messze nem csak azért, mert rendkívül időtálló anyagról beszélünk.

A kevésbé kényes borítás tökéletes harmóniát teremt, és még tovább erősíti a tábori hangulatot. Utóbbit a legtöbb srác egyenesen imádja, jó eséllyel a te csemetéd is örömmel venné, ha bármilyen formában átmenthetné a különleges vonásokat a szobájába.

Ezt a látványt egyébként a kuckószerű ágy szintén erősíti, hiszen a függönyök leengedésével teljesen el tudjátok rejteni.

Az ágy fejrészénél található süllyesztett polc helyettesíti az extra helyet elfoglaló éjjeliszekrényt, tehát praktikuma megkérdőjelezhetetlen.

Ráadásul a gyerkőc tényleg úgy érezheti, hogy el tud bújni a világ elől, ha a függöny leengedésével az összes kedvenc játéka és könyve csupán egy karnyújtásnyira lesz tőle.

Sátor a sarokban

Egy kicsit még megmaradunk a természet közeli lakberendezésnél, de mégis nagy fordulatot veszünk.

Ez a szoba már sokkal barátságosabb és a csöppnyi kisgyermekeknek is tökéletesen megfelelő.

A szőrmeszerű szőnyeg, a vidám képek és az egészen bohókás gombaszékek a legmogorvább szobába is otthonos hangulatot varázsolnak.

A sarokban álló sátrat némi kézügyességgel és pár kiegészítő segítségével akár te is életre hívhatod – ezzel jó pár boldog és vidám órát szerezhetsz a gyermekednek.

Amennyiben nincs rá módod, hogy a korábbi példához hasonlóan beépítsd, vagy elrejtsd a csemete ágyát sátorszerű megoldásokkal, úgy ez a felállított mini kemping ideális választás lehet számodra.

Ha pedig a hely túl szűk, akkor gondolkozz a baldachinos megoldásokon, azok a plafonról alálógatva is tökéletesek.

Bunki a szobában

Ha a sátor nem nyerő, akkor jöhet a bunki, akár ilyen kiváló formában.

Ennek megvalósítása már komolyabb beruházást igényelhet, de ha van egy ügyes kezű apuka a láthatáron, akkor ő a kihívásnak még örülni is fog.

Imádnivaló, ahogy az „emeleten” megoldották az ágy elhelyezését, míg alul egy komplett játszósziget kapott helyet, amit később akár tanuló sarokká is alakíthatsz.

Ha sem megfelelő eszközök, sem elegendő pénz nem áll a rendelkezésedre, akkor érdemes szétnézned a lakberendezési boltokban.

Manapság a legnépszerűbb megoldás a gyermekek szobájának bebútorozására éppen ez az alapelv: felül, galériaszerűen ott az emeletes ágy, alul pedig vagy a szabad felhasználásra kihagyott hely, vagy egy komplett iroda várja a lurkókat.

Sportrajongóknak méretes poszter

Gondolni kell a rajongókra is, hiszen a legtöbb srácnak van kedvenc sportága, vagy legalábbis gépjárműve, amire te tökéletesen fel tudod építeni egy szoba hangulatát.

Ez a helyiség egy teljesen natúr és alap szoba lenne az igazán méretes poszter nélkül, így azonban egészen egyedi látványt és hangulatot közvetít.

A poszterek helyett bátran elgondolkodhatsz a különféle festéseken, amiket írásvetítő segítségével akár te is a falra rajzolhatsz. Ha nem érzel magadban kellő mennyiségű művészi hajlamot, akkor pedig bátran próbálkozz a különféle fali matricákkal, amik szintén könnyedén alakíthatják a szoba látványát.

Az mindenesetre biztos, hogy a kedvenc sportágra, vagy más, egyedi témára építő szobából úgy kell majd kiimádkozni a srácokat.

Egyedi témák

Ez a példa meglehetősen extrém, de igazán inspiráló, és az ötleteket te is számtalan formában felhasználhatod.

A korábban említett kedvenc téma messze nem csak sportra építhet, fiúk esetében népszerűek a legók, a dinók, a földrajzi, erdei helyek, az állatok és persze a járművek.

Rendkívül ötletes a falra festett térkép, és a plafonra mázolt ég a felhőkkel, nem beszélve az iránytű mintájára készült lámpáról.

Az ágy kiemelten extrém, és mivel akár készen is vásárolhatsz pl. autókat formázó keretet, jóval kisebb befektetéssel megúszhatod az átalakítást.

Az egyedi témákat illetően rendkívül széles a lehetőségek tárháza, és ha az irányvonalat már kijelölted, nem lesz nehéz dolgod a megvalósítással. Már csak azért sem, mert a különféle aukciós portálok százasával kínálják a megunt, de jó állapotban levő kiegészítőket…

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!